Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Beszámoló / A fűzöld a négyes metró

A fűzöld a négyes metró

A fűzöld a négyes metró információk

Eddig itt volt nekünk a kék és a piros. Vagy esetleg a sárga – bár a Kisföldalattit szerintem senki nem hívta így. Most viszont újabb színnel bővült a paletta, és nem csak a metrós logók sorában, hanem a város különleges látványosságai között is.

Közben persze, lehet, hogy kicsit felnőttem. Gyerekként még izgalommal töltött volna el, hogy elsők között utazhatok a vadonatúj metrókocsikon, az ablakra tapadva, figyelve, hogy a saját tükörképemen kívül vajon megpillantok-e bármi izgalmasat a sötét alagútban. Most viszont inkább az állomások hoztak lázba – a metró meg csak egy metró, az alagút meg alagút. Ez van. Legalábbis a kelet-nyugati vonal Alstom kocsijai után már nem értek nagy meglepetések. Ezzel szemben kifejezetten kellemes volt végignézni, hogy az egyes megállókban milyen építészeti és művészeti megoldásokat alkalmaztak a tervezők.

A vasbetontól az üvegig. Így is összegezhetném a Keletitől Kelenföld vasútállomásig tartó utamat. Ugyanis, míg az első pár megállóban a csupasz betonfalaké és a végtelen magasságokban (vagy épp mélységekben) egymást keresztező gerendáké a főszerep, a vonal túlsó végállomásán már az áttetsző felületek uralkodnak. Örömmel nyugtáztam, hogy csak részben igazolódtak be azok a félelmeim, amik az utóbbi időben a városban elszaporodott üvegkockákat és vasbeton épületeket elnézve fogalmazódtak meg bennem a modern budapesti építészetről. A pesti megállókban ugyan a puszta vasbeton dominál, a Gellért-téri állomás és Kelenföld között kifejezetten színes konstrukciók születtek. Olyan megállók, ahol ha reggelente, munkába menet elhalad az ember, egy igazi, saját személyiséggel rendelkező nagyvárosban érezheti magát.

10 megálló 13 perc alatt. Az új vonallal korábban messzinek tűnő pontok kerültek egymástól szinte karnyújtásnyira a városban – különösen a Keleti pályaudvart és a budai területek viszonylatában. Az első nyilvános üzemnapon igyekeztünk feltérképezni és megismerni a 4-es metró világát, összegyűjteni a város alatti legérdekesebb látnivalókat, melyek biztos vagyok benne, hogy nemsokára mindannyiunk mindennapi életének részei lesznek itt Budapesten.

Forrás: budapestwithus.hu
Nagy Gábor - Budapest With Us


Fizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

Table grillről pattant kelet - A Yamato étteremben jártunk

Ha valami igazán szerethetőt kellene kiemelni az utóbbi pár év budapesti változásai közül, akko...

Kézműves Magyar Ízek Vására - Hazai ízek legjava

A 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárát volt szerencsénk a hétvégén ’megízlelni’ és szerezni pár kara...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Beszámoló,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 18

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 19

SZEGA - II.Nemzetek sajtfesztiválja
Egyszeri belépődíj fejében a látogatók korlátlanul kóstolhatják meg a világ 25 orszá......
Budapest

Okt 20

OKTÓBERI CSALÁDI NAP
Október 20-án, vasárnap CSALÁDI NAPRA várjuk kedves Vendégeinket a Kecskeméti Fürdőbe. 14-18 ór...
Debrecen

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook