Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Sajtóközlemény / Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Vacsoraest ínyenc olvasóknak képek

  • Vacsoraest Ínyenceknek - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Vacsoraest ínyenc olvasóknak információk

A Főzünk és mesélünk sorozat februárban Cserna-Szabó András és Háy János főszereplésével folytatódik

Rendhagyó irodalmi vacsoraestre várja az ínyenc olvasóközönséget a Globalista Konyha. A Főzünk és mesélünk című, tavaly októberben nagy sikerrel elindított sorozatuk legújabb, februári eseményén ezúttal is két kortárs magyar író valamint két fiatal magyar séf lesz a főszereplő. A szervezők most Cserna-Szabó Andrást és Háy Jánost kérték fel arra, hogy novella helyett kedvenc fogásaikról írjanak – persze csak felsorolás szerűen. Az írókat ugyanis a Globalista Konyha összepárosította egy-egy fiatal magyar séffel, Kurucz Attilával és Heiszler Olivér Michelin-csillagos főzőmesterrel, akik az írók iránymutatása alapján február 19-én és 20-án elkészítik ínycsiklandó négyfogásos menüjüket, amelyet az írók a vendégekkel közösen fogyasztanak el. Az est folyamán mind az írókkal, mind a séfekkel irányított és kötetlen beszélgetésre valamint dedikálásra egyaránt sor kerül, a két esemény házigazdája Szabó Edit lesz.

A Cserna-Szabó András - Kurucz Attila páros által megálmodott menü:
Hideg pacal "alföldiesen"
Bárányleves, tárkony olaj, füstölt bárány nyelv, torma, tejfől
Akasztói ponty, sötőtök, mangalica szalonna, füstölt kaviár
Vargabéles

A Háy János – Heiszler Olivér páros által megálmodott menü:
Liba pástétom, homoktövis, lilakáposzta
Lassan sült, füstölt répa, Palócz borjú
​Akasztói ponty, juhtúró, korhelymártás
Túrós lepény, fehér csokoládé, kapor sorbet


Kurucz Attila az Onyx, a Laci!Konyha, az U26 Bisztró és az Innio fővárosi tapasztalatszerzései után több,  mint négy éven át vezette a szegedi Tiszavirág konyháját. A fiatal séf márciusban nyitja új, Szeged környéki éttermét, ahol a helyi termesztésű alapanyagok felhasználásán lesz a hangsúly.

Heiszler Olivér a Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas majd a Mák étterem után a 3 Michelin-csillagos Martin Berasategui által vezetett konyhában, majd a szintén 3 Michelin-csillagos, Pedro Subijana nevével fémjelzett Akellare-ban folytatta pályafutását, hogy tapasztalatai hozzásegítsék: 2016-ban a Tanti étterem neki köszönhetően megtartotta Michelin-csillagát. ​ Olivér jelenleg a Haris Parkban nyílt Bobo étterem főszakácsa.


Képek: Az előző Főzünk és mesélünk c. sorozat vendégei Grecsó Krisztián, Dragomán György és Szabó T. Anna valamint Nyáry Krisztián voltak.  
További képeket a Globalista Konyha facebook profilján nézegethetsz az eseményekről!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

Próbavacsora Etyeken
Próbavacsora Etyeken

Esküvői Grill- és BBQ menü kóstolás, minden kötelezettség nélkül? A +52 Event & Gastro Hall mos...

Twentysix Budapest
Őserdő nyílt a belvárosban

Őserdőre emlékeztet a Király utca legújabb közösségi tere. A botanikus kertet idéző udvarban a ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 24

Újbudai Mézes Napok - Termelői Mézvásár
Idén is megrendezésre kerül október 24-25.-én az XI. kerületi Allee bevásárlóközpont melletti s...
Budapest

Okt 23

Csabai Kolbászfesztivál -ELMARAD
Az idei évben immáron 24. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztivál, amely......
Békéscsaba

Okt 31

SZIKLÁBA VÁJT TÖRTÉNELEM - Árnyak és fények a Várnegyedben
Október 31-én első alkalommal megrendezésre kerül a „Sziklába vájt történelem – Árnyak és fénye...
Budapest

Fizetett hirdetés

Megosztom



Blog kereső Budapest

    

Partnereink




Facebook