Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Sajtóközlemény / Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Vacsoraest ínyenc olvasóknak képek

  • Vacsoraest Ínyenceknek - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak
  • Főzünk és mesélünk - Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Vacsoraest ínyenc olvasóknak információk

A Főzünk és mesélünk sorozat februárban Cserna-Szabó András és Háy János főszereplésével folytatódik

Rendhagyó irodalmi vacsoraestre várja az ínyenc olvasóközönséget a Globalista Konyha. A Főzünk és mesélünk című, tavaly októberben nagy sikerrel elindított sorozatuk legújabb, februári eseményén ezúttal is két kortárs magyar író valamint két fiatal magyar séf lesz a főszereplő. A szervezők most Cserna-Szabó Andrást és Háy Jánost kérték fel arra, hogy novella helyett kedvenc fogásaikról írjanak – persze csak felsorolás szerűen. Az írókat ugyanis a Globalista Konyha összepárosította egy-egy fiatal magyar séffel, Kurucz Attilával és Heiszler Olivér Michelin-csillagos főzőmesterrel, akik az írók iránymutatása alapján február 19-én és 20-án elkészítik ínycsiklandó négyfogásos menüjüket, amelyet az írók a vendégekkel közösen fogyasztanak el. Az est folyamán mind az írókkal, mind a séfekkel irányított és kötetlen beszélgetésre valamint dedikálásra egyaránt sor kerül, a két esemény házigazdája Szabó Edit lesz.

A Cserna-Szabó András - Kurucz Attila páros által megálmodott menü:
Hideg pacal "alföldiesen"
Bárányleves, tárkony olaj, füstölt bárány nyelv, torma, tejfől
Akasztói ponty, sötőtök, mangalica szalonna, füstölt kaviár
Vargabéles

A Háy János – Heiszler Olivér páros által megálmodott menü:
Liba pástétom, homoktövis, lilakáposzta
Lassan sült, füstölt répa, Palócz borjú
​Akasztói ponty, juhtúró, korhelymártás
Túrós lepény, fehér csokoládé, kapor sorbet


Kurucz Attila az Onyx, a Laci!Konyha, az U26 Bisztró és az Innio fővárosi tapasztalatszerzései után több,  mint négy éven át vezette a szegedi Tiszavirág konyháját. A fiatal séf márciusban nyitja új, Szeged környéki éttermét, ahol a helyi termesztésű alapanyagok felhasználásán lesz a hangsúly.

Heiszler Olivér a Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas majd a Mák étterem után a 3 Michelin-csillagos Martin Berasategui által vezetett konyhában, majd a szintén 3 Michelin-csillagos, Pedro Subijana nevével fémjelzett Akellare-ban folytatta pályafutását, hogy tapasztalatai hozzásegítsék: 2016-ban a Tanti étterem neki köszönhetően megtartotta Michelin-csillagát. ​ Olivér jelenleg a Haris Parkban nyílt Bobo étterem főszakácsa.


Képek: Az előző Főzünk és mesélünk c. sorozat vendégei Grecsó Krisztián, Dragomán György és Szabó T. Anna valamint Nyáry Krisztián voltak.  
További képeket a Globalista Konyha facebook profilján nézegethetsz az eseményekről!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

Próbavacsora Etyeken
Próbavacsora Etyeken

Esküvői Grill- és BBQ menü kóstolás, minden kötelezettség nélkül? A +52 Event & Gastro Hall mos...

Twentysix Budapest
Őserdő nyílt a belvárosban

Őserdőre emlékeztet a Király utca legújabb közösségi tere. A botanikus kertet idéző udvarban a ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 28

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz...
Budapest

Jan 28

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro...
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

Megosztom



Blog kereső Budapest

    

Partnereink




Facebook