Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Turisztika / Téli forgatag a Vörösmarty téren

Téli forgatag a Vörösmarty téren

Téli forgatag a Vörösmarty téren információk

Karácsonyi illatok a budapesti Vörösmarty téren
(2014. november 28. – december 31.)

A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) –híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz –, november 28-tól ismét életre hívja a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. Számos versenytársát megelőzve a budapesti rendezvény előkelő helyet foglal el a rangos ünnepi kínálatban. (Első helyen állt tavaly a Sunday Times Európa 6 legjobb karácsonyi vására között, de szerepelt a Travel&Leisure 10-es listáján, vagy az Expedia, a Times és a Daily Telegraph toplistáján is).

A szervezők számára fontos, hogy megbízható, magas minőséggel szolgálják ki a látogatók igényeit, ezt biztosítja, hogy a vásárosok kiválasztásában a BFTK együttműködő partnere a Magyar Kézműves Szövetség.

Százhúsz kézműves jelenik meg a téren a legkülönbözőbb termékekkel a mézeskalácstól az ékszereken, kerámia tárgyakon át szűcs- és bőrmunkákig. Kaphatók természetesen ínyenceknek való finomságok is: sajtok, sonkák, kolbászok, valamint desszert félék: marcipán és csokoládé bonbonok. Könnyű lesz a megfelelő, személyre szóló ajándékot kiválasztani.

Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házaknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket, az ünnepkörhöz illő finomságokat.

Nincs ünnep emelkedett hangulat nélkül. A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, utcazene, világzene szól hétköznapokon délután 4 órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:15-kor kezdődik.

A gyerekeket játszóház várja hétköznapokon 14 órától délután 6-ig, a hétvégén 10-től 1-ig majd 4-től 8-ig. A csodás körhinta, amelyet híres mesék és a János vitéz jelenetei díszítenek naponta reggel 10-től este 9-ig forgatja meg a kicsiket. Talán még a Mikulás is felkapaszkodik rá, aki december 6-án az egész délelőttöt a Vörösmarty téren tölti.

A négy adventi vasárnapon – minden alkalommal más-más felekezet egyházi személyisége – gyújt meg az óriás koszorún egy gyertyát, az utolsót december 21-én. Még egy attrakcióval készülnek a szervezők, ami egyelőre meglepetés.

A nyitva tartás a következőképpen alakul: a kézművesek pavilonjai vasárnaptól csütörtökig reggel 10-től este 9-ig, pénteken és szombaton 10-től 10-ig várják a vevőket, az „elkésők” december 24-én 10-től 2-ig még gyorsan pótolhatják az ajándékvásárlást, utána bezárnak. A vendéglátók az újévet megelőző napokon, és még szilveszter napján is 10-től-10-ig kínálják portékájukat.


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Budapesti Karácsonyi Vásár

Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren 2017-ben...

Még több Blog Budapesten

“Év Fürdője” címet nyert a Miskolctapolcai Barlangfürdő

Év fürdője címet kapta meg a Miskolctapolcai Barlangfürdő szeptemberben a termálfürdő.hu intern...

Az élvezetek régiója

Kilenc érdekesség, amit a burgenlandi gasztronómiáról tudni érdemes...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Dec 15

Békéscsaba, a mindig megújuló város
Az Alföld szívében fekszik Békéscsaba, amelyet Európa legnagyobb falujának is neveznek. ......
Békéscsaba

Dec 15

Debrecen, a Tiszántúl Rómája
Magyarország második legnagyobb városát – népességben és területileg egyaránt – „Kálvinista Róm...
Debrecen

Dec 15

Győr, a mindig élettel teli város
A mindig élettel teli, fesztiváloknak és más kulturális eseménynek is otthont adó megyes......
Győr

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook