Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Turisztika / Téli forgatag a Vörösmarty téren

Téli forgatag a Vörösmarty téren

Téli forgatag a Vörösmarty téren információk

Karácsonyi illatok a budapesti Vörösmarty téren
(2014. november 28. – december 31.)

A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) –híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz –, november 28-tól ismét életre hívja a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. Számos versenytársát megelőzve a budapesti rendezvény előkelő helyet foglal el a rangos ünnepi kínálatban. (Első helyen állt tavaly a Sunday Times Európa 6 legjobb karácsonyi vására között, de szerepelt a Travel&Leisure 10-es listáján, vagy az Expedia, a Times és a Daily Telegraph toplistáján is).

A szervezők számára fontos, hogy megbízható, magas minőséggel szolgálják ki a látogatók igényeit, ezt biztosítja, hogy a vásárosok kiválasztásában a BFTK együttműködő partnere a Magyar Kézműves Szövetség.

Százhúsz kézműves jelenik meg a téren a legkülönbözőbb termékekkel a mézeskalácstól az ékszereken, kerámia tárgyakon át szűcs- és bőrmunkákig. Kaphatók természetesen ínyenceknek való finomságok is: sajtok, sonkák, kolbászok, valamint desszert félék: marcipán és csokoládé bonbonok. Könnyű lesz a megfelelő, személyre szóló ajándékot kiválasztani.

Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házaknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket, az ünnepkörhöz illő finomságokat.

Nincs ünnep emelkedett hangulat nélkül. A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, utcazene, világzene szól hétköznapokon délután 4 órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:15-kor kezdődik.

A gyerekeket játszóház várja hétköznapokon 14 órától délután 6-ig, a hétvégén 10-től 1-ig majd 4-től 8-ig. A csodás körhinta, amelyet híres mesék és a János vitéz jelenetei díszítenek naponta reggel 10-től este 9-ig forgatja meg a kicsiket. Talán még a Mikulás is felkapaszkodik rá, aki december 6-án az egész délelőttöt a Vörösmarty téren tölti.

A négy adventi vasárnapon – minden alkalommal más-más felekezet egyházi személyisége – gyújt meg az óriás koszorún egy gyertyát, az utolsót december 21-én. Még egy attrakcióval készülnek a szervezők, ami egyelőre meglepetés.

A nyitva tartás a következőképpen alakul: a kézművesek pavilonjai vasárnaptól csütörtökig reggel 10-től este 9-ig, pénteken és szombaton 10-től 10-ig várják a vevőket, az „elkésők” december 24-én 10-től 2-ig még gyorsan pótolhatják az ajándékvásárlást, utána bezárnak. A vendéglátók az újévet megelőző napokon, és még szilveszter napján is 10-től-10-ig kínálják portékájukat.


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Budapesti Karácsonyi Vásár

Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren 2017-ben...

Még több Blog Budapesten

“Év Fürdője” címet nyert a Miskolctapolcai Barlangfürdő

Év fürdője címet kapta meg a Miskolctapolcai Barlangfürdő szeptemberben a termálfürdő.hu intern...

Az élvezetek régiója

Kilenc érdekesség, amit a burgenlandi gasztronómiáról tudni érdemes...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Már 03

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Már 03

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook