Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Oldtimer Show 2020

Magyar Vasúttörténeti Park 1142 Budapest, Tatai utca 95 -

Oldtimer Show képek

  • Oldtimer Show 2020 - Oldtimer Show
  • Oldtimer Show 2020 - Oldtimer Show
  • Oldtimer Show 2020 - Oldtimer Show
  • Oldtimer Show 2020 - Oldtimer Show
  • Oldtimer Show 2020 - Oldtimer Show
  • Oldtimer Show 2020 - Oldtimer Show

Oldtimer Show információk

Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban


A kialakult járványhelyzet miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését előbb június 12-14-re toltuk el, de sajnos még ekkor sem lehet rendezvényt tartani. Gondolva a lakosság problémáira és a külföldi kiállítók részvételének szükségességére egy távolabbi időpontról döntöttünk: 2020. október 9-11. Eszerint az idei Oldtimer Show a 2020-as oldtimeres
szezonzáró rendezvénye lesz. Az októberi dátum nem újdonság, hiszen 2008-2013-ig mindig október közepén volt megrendezve az Oldtimer Show a budapesti SYMA
csarnokban.

15. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Jubileumi rendezvényünk alkalmából több újítást is bevezetünk. Először az olcsóbb pénteki jegyet említem, ami főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban szellősebb lesz a hely, nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni a járműveket. A másik fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken az eddigi 13:00 helyett most már 12:00-kor fogunk kinyitni és 18:00 helyett 19:00-ig tartunk nyitva. Tehát a Pénteki nyitva tartás 2 órával bővül! Szombaton is bővül a nyitva tartás 1 órával, hiszen ekkor is 19:00-ig tart nyitva a park a látogatók előtt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.

A hosszabb felkészülési időre tekintettel a programok tovább fognak bővülni. A lakókocsikat felvonultató Kalandjárók Kiállításból a terepjárós szekciót meghagyjuk, de mellé teszünk egy „USA Oldtimer Autó Kiállítás”-t a körfűtőház előtti területre. Az ajándékokról most sem feledkezünk meg. A jegypénztáraknál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk ajándékba adni. A Víztorony Parkban a HELL fog ajándék italokat osztogatni a „Tuning és Sportautó Kiállítás” részen. A gyerekeknek kedveskedve ajándék plüss mackókat osztogatunk a tuningautós részen. Új támogatónk a Carlsberg Hungária jóvoltából minden felnőtt látogatónk egy palack SOMERSBY enyhén alkoholos frissítő italt kap ajándékba! Az ajándék frissítők átvehetők a zöld SOMERSBY matricázott oldtimer Peugeot furgonból az Orient bejáratánál. Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet meginni.

Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Minden nap 17:00-kor lesz eredményhirdetés. Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. 2020-ban még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen: bungee a terepralli autóknál, arcfestés a Vasútikocsi színpadon, íjászat és airsoft lövészet a katonatáborok mellett, kézműves foglalkoztató a Tájház udvarán, a Tájház előtt régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) és a termények etetése az állatkákkal, állatsimogató 30db állattal. Újdonság a nagy park füves területén a tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek, ami szintén díjmentes. A rendezvény kiegészítő programjaként idén hangsúlyosan megjelenik a hagyományőrzés és a gasztronómia, mivel az október 9-11. hétvége eredetileg a „Disznótoros Kolbászfesztivál” hétvégéje lett volna. Ezt a mulatságot 2021. március idusára kellett áttennünk.

Vigaszként a 2020-as Oldtimer Show kiegészítő programjai közé beemeltük a „Kolbászvásár”-t, mint új kiegészítő programot. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában, a „Vastagkolbász” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni. A kis és a nagy parkban felállított vendéglőkben frissen sülteket fogyaszthatnak. Fontos
megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és a minőséget is ellenőrizzük, ahogy az októberi Disznótoros Kolbászfesztiválunkon szokás.

Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. A Tájház utcában régi termelőeszköz interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkban és a madárházban őshonos háziállatok, törpe kecskék, törpe bivaly, alpaka, láma, nyuszi, csacsi, stb… lesznek elhelyezve.
 

A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Sőt! Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számíthatnak. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok.
Megemlítek egy különlegességet is: itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotor vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás rendező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. A technikai egyeztetések folyamatban vannak.
Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostessek lesznek, akik örömmel állnak a látogatók mellé az emlékfotó elkészítésére. Figyelem! A kordonkötelet átlépni TILOS! A fotózás idejére a hostessek az adott szekció széléhez ki fognak menni.
További kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”, ahol a tuningautó csodák és a sportautók mellett autósport versenycsapatok is bemutatkoznak. Itt csinos lányokkal is találkozhatnak és energiaitalokat kóstolhatnak a látogatók, a HELL támogatónk jóvoltából. A tuningautók között külön szekcióban lesznek elhelyezve a „retro tuning autók” (felspécizett oldtimerek)
Itt lesz a rendezvényen az „Afrika Race” győztes Qualisport Racing sárga Scaniája. A csapat tagjaival lehet majd fotózkodni és lesz naptárdedikálás is. A csapat vasárnap 16:00-kor tartja a promócióját. Lesznek ismét katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók mindhárom rendezvénynapon 14:00-kor a Víztorony Parkban. Ugyanitt régi hadi felszerelés, fegyver és ruházat kiállítás, illetve interaktív bemutató is lesz, szintén mindhárom napon. A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. Az időkerékpárosokat az Orientben kell keresni a Keleti-Pályaudvar makettnél.
Fesztiváljaink hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre szokott kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin rövid próbautat is lehet tenni. Lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút 800 m-es sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető lesz: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig egy újdonság, a Babamúzeum Kiállítása.

Oldtimer tulajdonosok szempontjából persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművel rendelkeznek. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Május 20-tól lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő: okt. 01. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre, az autójuk nélkül) Ezen kívül is lesznek még oldtimer járműves programok: Hotrod Autó Kiállítás és Veteránvásár a körfűtőház előtt, Teherautó és Busz Kiállítás a Víztorony Parkban, Traktor és Stabilmotor Kiállítás valamint gépindítás bemutatók a Víztorony parkban.
 
Az Oldtimer Show belépőjegyeit elővételben a rendezvény webshopjában lehet megvásárolni: www.oldtimershow.hu 

A jegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyákkal és SZÉP kártyákkal is meg lehet vásárolni.

Jegy áraink:
  • felnőtt jegy 5.000Ft,
  • gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt),
  • nyugdíjas jegy 4.000Ft,
  • családi jegy 14.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)

A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók.
Újdonság az olcsóbb pénteki jegy, ami 4.000Ft-ba kerül (egységáras) A pénteki jegy csak pénteken használható fel!
A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.
Az elővételben régebben vásárolt jegyek az októberre eltolt dátumra lesznek érvényesek, a rajtuk lévő korábbi dátum ellenére.
A rendezvényre élelmiszert behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer)
A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!
A rendezvény Házirendje itt olvasható: https://www.oldtimershow.hu/hazirend/
Az Oldtimer Show-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók: https://www.oldtimershow.hu/
Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetik meg: https://www.oldtimershow.hu/dijazottak-kategoriak/
 
Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszínen. A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető!
A messziről érkező vendégeknek a szervezők a helyszín közelében lévő Vitta Hotelt ajánlják, ahol kedvezményes áron lehet szállást foglalni, az Oldtimer Show-ra hivatkozva.

Az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb információkról a http://www.oldtimershow.hu honlapon vagy a Oldtimer Show Budapest facebook oldalon találhatók további információk.

Fesztiváljainkon díjmentesen lehet használni a WC-mosdó egységeket. A parkolás is díjmentes lesz a kibővített parkolóinkban. A parkolók és a bejáratok térképét ide kattintva
Fontos megjegyezni, hogy a parkolókat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításait betartja. A parkolókba érkező autók csak a rendészek által mutatott helyre parkolhatnak! Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol! A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a rendezvényre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 parkolóban. A Vasúttörténeti Park megközelítése különböző közlekedési eszközökkel a
rendezvény honlapján fel van sorolva „A rendezvény helyszínének megközelítése” link alatt: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/


Fizetett hirdetés

Még több Program, esemény Budapesten

Rejtélyek Szobája

Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 09

Oldtimer Show
A kialakult járványveszély miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését két hónappal odé......
Budapest

Okt 22

Csabai Kolbászfesztivál
Az idei évben immáron 24. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztivál, amely......
Békéscsaba

Szep 30

Budapesti hajós vacsora
Budapesti hajós vacsora 3-órás sétahajózással, 4-fogásos menüsorral és választható
Budapest

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Oriental Hotel Budapest

A Hotel Oriental várja régi és új vendégeit a 13-ik kerületben! A szálloda a belvárost

2 Angel House Budapest

{b}Szobák, szolgáltatások{/b} Szeretettel várja egy emlékezetes utazásra Önt és párjá...

3 Gorbatchov Studio Budapest

Stúdió lakás Zuglóban, 2 fő részére. Kábel TV, hűtő, felszerelt konyha. Min. 3 éj...

Látnivalók a közelben

2 Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény
Logó

Az 1985 óta működő Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény Budapest XIII. kerületének a...

Shopping a közelben

2 Arany Korona Gyógyszertár

A patika a betegek illetve a vásárlók igényei szerint lett kialakítva: jó parkolási lehe...

3 Pure Beauty Szépségszalon

Sok szeretettel várjuk családias hangulatú kozmetikánkba, ahol spanyol kozmetikumokkal kén...

MegosztomProgram, esemény kereső Budapest

Partnereink
Facebook