Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Tippek / Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk

Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk

Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk képek

  • karácsonyi dekoráció - fenyőág és magyal - Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk
  • karácsonyi dekorációk - Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk
  • Karácsonyi mézeskalács díszek - Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk

Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk információk

 
A környezetemben sokszor tapasztalom, hogy a karácsony, akkor válik igazán széppé, mikor már túl vagyunk az előkészülteken. Ám ezeket a „nem szeretem” karácsonyi teendőket is kellemessé tehetjük, csak ne engedjünk a sodrásnak. Arról a sodrásról van szó, amely a valódi szeretetről szóló karácsonyt próbálja elhomályosítani.
 
De ez úgysem fog sikerülni! Mert mi igazi karácsonyfanok tudjuk, hogy az áruházak túlságosan korai csillogása és az ilyenkor polcokra kerülő termékek és azok ára, nem tud minket kizökkenteni a hangulatunkból. Sőt a csillogó kis kirakati díszek és fényecskék, csak jót tesznek a borús esős napok szürkeségének.
 
Főként a családanyák dilemmáznak sokat az ünnepeken, sorra merülnek fel a kérdések: „Mi legyen az ajándék? Hogyan dekoráljunk, milyen dísz legyen a karácsonyfán? Mi legyen az ünnepi menü?” Sokszor ezek fejtegetése vegyes érzelmeket vált ki, de mi most adunk néhány ötletet ahhoz, hogy a karácsony előkészületei könnyedek, vidámak legyenek, és méltóképpen elhozzák a szeretetteljes ünnepi hangulatot.

Karácsonyi ajándékok

Első hasznos lépés a karácsonyi lista készítése. Egyrészt azért, hogy jól átlássuk kiket, szeretnénk a családban vagy baráti körben megajándékozni, másrészt a jól megtervezett listával rengeteget spórolhatunk. A listánkon a nevek mellé írjuk oda az ajándékötleteinket, ám a könyvelőtípusúaknak az árkalkulációt is érdemes odabiggyeszteni. Rövid időn belül kirajzolódik a mit, hol, kinek, mennyiért. A rutinos rókák mindig maguknál hordják a listát, mivel így a kíváncsiskodó családtagok nem tudják kiszagolni a meglepetéseket, és persze nem utolsósorban, hogy ha beugrik egy jobb ötlet, rögtön változtatni tudjunk az elképzelésünkön.

A közhelyes igazság

A karácsonyunk úgy szólhat a szeretetről és az odafigyelésről, hogy ha az ajándékot szívből adjuk. Nincs jelentősége az értékének, mert egy tárgynak úgyis csak akkor lesz jelentősége, ha benne van a lelkünk. Tévedés, ha azt gondoljuk, hogy igazán csak drága holmikkal lehet örömet szerezni. Az örömből meg könnyen üröm lehet, ha extra költségekbe verjük magunkat. Na ennyit az anyagiakról.

Ajándékok sajátkezűleg

Saját tapasztalatból tudom, hogy a nagymamák nem is igazából örülnek a legújabb szuper tapadásmentes serpenyőnek… ravaszul csak úgy mutatják, hogy hú de szép, ám mikor előkerül a drága kis unoka só-liszt-gyurmás alkotása, megmutatkozik az öröm legőszintébb formája. Úgyhogy fogjuk be a gyerekeket egy kreatív játékba, hogy sajátkezűleg gyárthassák a pici meglepiket.

Karácsonyi üdvözlet

Sok olyan távoli rokonunk, barátunk lehet, akikkel nem áll módunkban személyesen ünnepelni, így az ünnepek érkeztével egy nagyon kedves és rég elfeledett gesztussal köszönthetjük őket. Csupán pár lépésből áll az egyedi meglepetés. Végy egy fényképezőgépet, hívd össze a család apraja-nagyját és mosolyogjatok egy nagyot a gépbe. A képből készüljön egy karácsonyi képeslap és irány a posta!

A mai elektronikus világban garantált lesz a meglepetés, és ez a öröm a következő évben minket is elérhet, hiszen a rokonok biztosan viszonozni fogják ezt a gesztust.

Karácsonyi díszek, dekorációk

Imádom a lakást felöltöztetni. Elővenni a karácsonyos illatú dobozokat a szekrény mélyéről és ide-oda rakosgatni az angyalkákat, a kis piros díszeket, a terítőket és a gyertyákat. Megvannak a szívemhez nőt kis darabok, melyekhez szép emlékek kapcsolódnak, akár a gyerekkoromból is, de bevallom, hogy mindig kell valami kis pici újdonság.

Az idei trend nálunk a természetes lesz, vagyis tobozok, fagyöngy, magyal, borostyán, mikulásvirág, szárított narancs, piros masnival átkötött fahéj rudacskák, mézeskalácsdíszek, és kávéillatú gyertyák kompozíciója teszi varázslatossá az otthonunkat. Ezek nagy része a természetből beszerezhető, és könnyedén elkészíthető.

Lehet, hogy sokan nem fordítanak ekkora nagy gondot a lakásdíszítésre … mondván elég a karácsonyfa, de szerintem ez elhanyagolhatatlan ahhoz, hogy igazi ünnepi hangulat legyen. Viszont ez esetben sem szabad átesni a ló túloldalára… a túlzások elronthatják a férjeink, vagy szomszédaink jó kedvét, no és erősen megemelhetik a villanyszámlát. Őszinte leszek, engem a hideg is kiráz az ezer színben villogó égősoroktól. Ha szeretjük a karácsonyi világítóeszközöket én a LED-es vagy az elemes füzéreket (tölthető elemekkel) javaslom, egyszínűek és így is gyönyörűek.

És egy tanács ahhoz, hogy minden évben megújuló örömmel dekorálhassunk. Időben csomagoljunk el az ünnepekhez kapcsolódó kis apróságokat. Bevallom, hogy ismerőseink portáján már találkoztam áprilisi karácsonyi dekorációval, azzal az egyszerű indokkal, hogy nem volt könnyű felrakni, és így jövőre már nem kell vele bajlódni. Ez egy picit megmosolyogtató is, ám nemtörödőmségre utal... ne essünk ennek a csapdájába!
 

Jelszó: SZERETET!

 

Szerző: Era - Városom.huFizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Bnati véleménye 2014.11.18 16:31
Karácsonyi ajándékok, ötletek, díszek és dekorációk

Sziasztok, én a minap tévedtem el a Lakberinfo lakberendezési magazin oldalára és egy jó kis alakuló oldalt találtam ajándékozáshoz. Nagy karácsonyi ajándékválasztónak hívják: http://lakberinfo.hu/stilus/karacsonyi-ajandekvalaszto/
Talán nektek is érdekes lehet.

Címkék

Tippek,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Már 31

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Már 31

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Már 31

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook