Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Millenáris Budapest

1024 Budapest, Fény utca 20-22

Millenáris információk

Budapesten a bevásárló központok pókhálójában, azért akadnak kulturális központok is, melyekben a fiatalok és az idősek egyaránt hasznosan, és jó szórakozással üthetik el az időt. Az egyik legszínvonalasabb a fővárosunk budai oldalán pont egy gigászi bevásárlóközpont mellett terül el, ez a Millenáris komplexuma.

A kulturális park világa

A Millenáris legfőbb célja az, hogy színvonalas kulturális programoknak nyújtson teret, mely programoknak szórakozási és oktatási feladata is lehet. A látogatók egy olyan tágas és szépen rendezett környezetben élvezhetik a programokat, amely megfelel a legmodernebb építészeti és technológiai elvárásoknak is. A kulturális park területén egykoron a Ganz Villamossági Művek üzemelt, melynek nagy részben megtartott épületei 2000-től lettek, eredeti formájukat némileg megőrizve, felújítva és váltottak tevékenységet. 2002-ben műemléki gyárcsarnok megújítása és a park kialakítása Európa Nostra-díjat zsebelhetett be.

A Millenáris hatalmas többfunkciós tere egyszerre több igényt is képes kielégíteni az üzleti, szakmai találkozók mellet szépen megfér a szabadidős közösségi tér és a játéktér. A kulturális programokhoz rendszeresen kapcsolódnak különféle időszerű kiállítások, melyek interaktív és egyben játékos módon szolgáltatnak oktatási lehetőségeket, ezért az iskolák részére is különösen vonzó a Millenáris.Lépjen a Millenáris oldalára, ahol további érdekes és hasznos információkat találhat!
 

A Millenáris helyszínei

Akár a Fény utca, akár a Kis Rókus utca vagy a Marcibányi tér felől közelítjük meg a parkot fantasztikus látványban, lehet részünk, hiszen a büdös aszfaltrengetegből egy gyönyörűen rendezett zöld pázsitos környezetbe csöppenhetünk. Itt lehetőség nyílik mindenféle szabadidős tevékenységre, szabadtéri programok élvezésére, kalandozásra a Zöld Péter Játszótéren vagy akár csak a fűben a heverészgetésre. Ha a közelben dolgozik, egy laza ebédidős pikniket is eltölthet itt, és a napja máris vidámabban folytatódik, már ha nem felejt el visszamenni az irodába. A hatalmas park városi levegőjét a 3000 m²-en elterülő mesterséges és látványos tavak teszik frissebbé, élvezhetőbbé, a tavon egy Zenepavilon is szolgálja a kikapcsolódást. A színes Zöld Péter Játszótér egy mesés világba repíti el a fantáziánkat, a gyönyörűen megmunkált, kézzel faragott és festett fajátékait neves szobrászok készítették és iparművészek tervezték.

Teátrum (E épület)

A mai Teátrum, E épület, az egykori gyár szerelőcsarnokából lett átalakítva, méghozzá úgy, hogy az eredeti külsejéből is megőrizhetett bizonyos részleteket, ilyenformán érdekesen kapcsolódnak össze a régi és a modern stílusok. A hatalmas épületben található egy közel 900 m²-es Stúdió is, amely a legmodernebb hangtechnikai és világítási eszközökkel, valamint ötkamerás digitális rögzítési rendszerrel lett felszerelve. A Stúdió színházi előadásoknak, koncerteknek, filmszemléknek, konferenciáknak is biztosít színteret.
Az épület második szintjén egy Hajó-terem elnevezésű rendezvényterem is megfelelő színtere lehet különféle kisebb rendezvényeknek, előadásoknak, fogadásoknak.
A Teátrum épületéhez kívülről kapcsolódik egy nagy félkörívű szabadtéri színpad is.

Fogadó (G épület)

A Fogadónak elkeresztelt épületben hajdan a gépjavító és galvanizáló üzem működött és az ipari stílusát még a mai napi is őrzi. Hatalmas belmagasságának köszönhetően három szintet tudtak benne kialakítani, így sokféle programnak tud akár egy időben is teret biztosítani. Koncertek, gyerekprogramok, kiállítások, színielőadások otthona. A Fogadó volt a legelső kultúrának átadott épület 2001. februárjában.
Az épületben található az első szinten a Csiga Galéria és a második szinten a Padlás előadóhelysége.

Nagycsarnok (B épület)

Ebben az épület volt megtekinthető a nagy népszerűségnek örvendő Jövő Háza, később Jövő Iskolájának kiállítása, de azon túl még számos más kiállításnak és rendezvényeknek biztosított teret az épület. Érdekes tudnivaló az épületről, hogy eredetileg 1911-ben a két szerelőcsarnoknak épült gyárépületet a Millenáris kiépítése során kicsit megbontották, és egy modernstílusú új épülettel összekötötték, így az együttes egy igen monumentális látvány nyújt. Egyébként az 1911-12-ben épült nagyszerelde ipari műemlékké lett nyilvánítva.

Kiscsarnok (D épület)

Az épületegyüttes legöregebb épületében az 1900-as évek legelején épült Kiscsarnokban található a Csodák Palotája, amely izgalmas interaktív kiállításával várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Az építkezés során bontani kellett belőle, mert igen leromlott állapotban volt, és kapott egy hatalmas üvegfalat, amely nagyban meghatározza az arculatát.
A Kiscsarnok része a D előadóterem, amely előadások, konferenciák vagy sajtótájékoztatók helyszíne lehet.

Pixel Galéria (C épület)

A Pixel Galéria építőit a New York-i Guggenheim Múzeum ihlethette a spirális elrendezése végett, ez az épület a fogadótere és egyben összekötője a Kiscsarnoknak és a Nagycsarnoknak. Azonban nemcsak összekötőként funkcionál, hanem a remek kialakítású terei kiállításoknak is helyet biztosítanak.

A Millenáris park a Fény utca, Lövőház utca, Kis Rókus utca, Marczibányi tér által határolt területen fekszik, közvetlenül a Mammut bevásárlóközpont szomszédságában.

A közeli két forgalmi csomópont felől, a Moszkva és a Széna térről is játszi könnyedséggel megközelíthető. A terek az alábbi tömegközlekedési eszközökkel érhetőek el.

Moszkva tér

 • villamossal: 4, 6, 18, 59, 61;
 • autóbusszal: 5, 16, 22, 28, 102, 128, 149, 155, 156
 • metróval: 2-es (piros)

Széna tér

 • villamossal: 4, 6;
 • távolsági busszal

Belépőjegyek ára a Csodák Palotája kiállításra

 • Felnőttjegy: Hétköznap: 1550 Ft, hétvégén és munkaszüneti napokon: 1950 Ft
 • Családi jegy: Hétköznap: 4350 Ft, hétvégén és munkaszüneti napokon: 5450 Ft
 • Gyermek- és ifjúsági jegy: Hétköznap: 1250 Ft, hétvégén és munkaszüneti napokon: 1550 Ft
 • Iskolai csoportos jegy: Hétköznap: 950 Ft, hétvégén és munkaszüneti napokon: 1250 Ft / 15 fő felett. Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

 • 3 év alatti gyermekek részére a belépés ingyenes!


Nyitva tartás: A hét minden napján 10.00-18.00 óráig!

Csoportos bejelentkezés:
Telefon: 061-336-4044, 061-336-4076
E-mail: info@csodakpalotaja.hu
 

Park

 • Minden nap  6.00-23.00

Csodák Palotája (D épület)

 • Hétfő-péntek:  9.00-17.00
 • Szombat-vasárnap  10.00-18.00

Kiállítási csarnok (B épület )

 • csak a programok alatt

Pixel Galéria

 • Szerda-péntek  09.00-17.00
 • Szombat-vasárnap  10.00-18.00

Teátrum

 • A programok alatt.

Teátrum, Piros-Fekete Galéria

 • Szerda-vasárnap  11.00-19.00

Fogadó

 • Nyitva a programok alatt

 


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Csodák Palotája

Interaktív játszóház, mely ötvözi a múzeum, az iskola, a játszóház, a vidámpark, és......

Mammut Bevásárlóközpont Budapest
Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ

A Mammut Budapest egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja, amely 2001-ben bővült ki a Ma......

Még több Látnivaló Budapesten

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Látnivalók

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jún 25

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Jún 25

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

Térkép

Programok a közelben

1 Rejtélyek Szobája

Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz...

Szállás a közelben

1 Gyöngyi Apartman Budapest

Exkluzív kislakás kiadó a Lövőház utcában, alig pár percre a Széll Kálmán tértől (...

2 Vulkán Apartman Budapest

Kellemes környezetben a Lövőház utcában, alig pár percre a Széll Kálmán tértől (Mosz...

3 Bi&Bi Panzió Budapest

10 szobás családias panzió Budapesten a Széll Kálmán tér közvetlen közelében. Gyalogo...

Shopping a közelben

1 Desszert Mester
Desszert Mester Budapest

A budapesti Desszert Mester üzlet célja az olyan termékek megismertetése vevőkkel, amelyek...

MegosztomLátnivaló kereső Budapest

Partnereink
Facebook