Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Programok / Fesztiválok / XVI. Budapesti Oldtimer Show

XVI. Budapesti Oldtimer Show 2021

Magyar Vasúttörténeti Park 1142 Budapest, Tatai utca 95 12:00 - 17:59

XVI. Budapesti Oldtimer Show információk

XVI. Budapesti Oldtimer Show!
 
Az ismert járványhelyzet miatt a 2021-es Oldtimer Show-t a tavalyi évhez hasonlóan őszre kellett halasztanunk: október 8-10. Eszerint a 16. budapesti Oldtimer Show a 2021-es oldtimer csonka-szezon záró rendezvénye lesz. Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt Víztorony Park 10 hektáros területén egyenletesen elosztva lesznek elhelyezve a látványosságok. Tavaly bevezetett második átjáró a két park között segít majd a torlódás elkerülésében. Az októberi dátumra tekintettel bővülni fog a programkínálat. Oldtimer Show kiállítás és szokásos kiegészítő programjai mellett lesz még „Kolbászvásár” és egyéb hagyományőrző programok is. A hatalmas rendezvényterületen mindenütt tartható a biztonságos védőtávolság. Várható vírusvédelmi szabályok: kiállítócsarnokba és az illemhelységbe belépve, illetve sorban álláskor az arcmaszkot fel kell tenni.
 
16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Az olcsóbb pénteki jeggyel főként a nyugdíjas látogatóknak akarunk kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd sétálni és fotózni a járműveket.
 
Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk ajándékba adni. A Víztorony Parkban a gyerekeknek kedveskedve ajándék plüss mackókat osztogatunk a „Sport és Tuningautó Kiállítás” részen.  
Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet meginni.
Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Mindhárom napon 17:00-kor lesz az eredményhirdetés.
 
Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. Idén még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen! Bungee gumiasztalok, légcsúszda és vurstli  a főbejárat közeli gyepen, arcfestés és népmese foglalkozás a Vasútikocsi színpadon, íjászat és airsoft lövészet a katonatáborok mellett, kézműves foglalkoztató a Tájház előtt, régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) a Tájház előtt, a termények etetése az állatkákkal a karámoknál, állatsimogató 30db állattal. Ismét lesz a nagy parkban tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek. Ez a játék is díjmentes! A díjmentes játékok sorban állás után vehetők igénybe.
 
A rendezvény új kiegészítő programja volt tavaly a „Kolbászvásár” Ezt megismételve a 2021-es Oldtimer Show-n is megjelenik a hagyományőrzés és a gasztronómia. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában, a „Vastagkolbász” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd kóstolgatni és vásárolni, közvetlenül a termelőktől. A kis és a nagy parkban felállított sütödékben frissen sülteket és disznótoros finomságokat lehet fogyasztani. Fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és az étel minőséget is ellenőrizzük (ahogy a Disznótoros Kolbászfesztiválunkon szokás)
Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. A Tájház utcában régi termelőeszköz interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkban törpe kecskék, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos magyar háziállatok lesznek: kismalac, nyuszi, csacsi, kakas, stb…
 
Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni az összes WC-mosdó egységet. Természetesen mindenütt ki lesz helyezve kézfertőtlenítő és minden mosdóban lesz pelenkázó a kisgyerekeseknek. A parkolás is díjmentes lesz a parkolóinkban. A parkolók és a bejáratok térképét ide kattintva töltheti le: https://www.oldtimershow.hu/berendezesi-terkep/ 
Fontos megjegyezni, hogy a parkolónkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításai szerint parkol. Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!
 
A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a rendezvényre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 parkolóban. A Vasúttörténeti Park megközelítése -különböző közlekedési eszközökkel- a rendezvény honlapján fel vannak sorolva „A RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉNEK MEGKÖZELÍTÉSE” link alatt: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/
 
A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Amennyiben a külföldi kiállító közül valaki visszalépne, kiállítóhelyét hazai gyűjtményekből pótoljuk. Tavaly a határzár miatt távol maradt külföldi kiállítóink mind nagyon várják az októberi Oldtimer Show-t!
A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok. Itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzin motor vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! A gőzautót működés közben is be fogjuk mutatni.
2021-ben kiemelt téma lesz a szocialista korszak járművei. A teljes „keleti” paletta bemutatására törekszünk, ezért világháború előtti Tartra, Praga, Skoda, Wikow, Magosix modelleket is kiállítunk. Nem maradhatnak ki a nagy fekete autók sem!
Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostess lányok lesznek majd, akik örömmel állnak a kiállított járművek mellé az emlékfotók elkészítésére. A jelenlegi vírushelyzet miatt sajnos nem lesz arra lehetőség, hogy a hostess lányok mellé álljanak a látogatók. Kérjük önöket, hogy tartsák be a 1,5m-es védőtávolságot!
Figyelem! A kordonkötelet átlépni TILOS! A körbekerített szekciók sarkain álló betonbólyákat és díszkordonokat ne érintsék meg. Ez vírusvédelmi szempontból is fontos!
 
További kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”, ahol autósport versenycsapatok is bemutatkoznak. A depóhangulathoz tartozó csinos lányokkal is találkozhat itt a közönség. A tuningautók között külön szekcióban lesznek elhelyezve a „retro tuning autók” (felspécizett oldtimerek)
Idén már négy hagyományőrző katonai alakulat lesz a Víztorony Parkban. A füves területen lesznek a katonatáborok,harckocsik, fegyver és hadi eszköz kiállítás. Lesz ismét harcászati bemutató mindhárom rendezvénynapon és korabeli katonai ruházat interaktív kiállítás. Szovjet, amerikai, lengyel és magyar veterán katonai hagyományőrző alakulatok szeretettel várják az érdeklődőket. Lesznek felpróbálható katonai öltözetek és kézbe vehető veterán fegyverek is.
A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. Az időkerékpárosokat az Orient csarnokban kell keresni, a Keleti-Pályaudvar makettnél.
 
Fesztiválunk hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin rövid próbautat is lehet majd tenni. Itt lesz a híres Nohab dízelmozdony és újdonság lesz a GMC sínautó. Az előd sínautót az ismert „Csajka” felújított állapotban fogja az utasokat szállítani.
Lesz még lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút 800m-es sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető lesz: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig egy újdonság: Híradástechnikai Kiállítás.
Szélesebb közönség előtt először az Oldtimer Show-n lesz bemutatva a tavaly újjáélesztett „Aranyvonat”. Az egykor híres, Szent István koronáját szállító ereklyeszállító hatalmas költségvetésű restaurálása 2020-ban fejeződött be. A rendkívül impozáns látványt nyújtó oldtimer jármű a West csarnok 28-as vágányán lesz bemutatva. A aranyozott jármű mellett díszmagyarba öltözött koronaőrök fognak őrt állni.
 
Oldtimer tulajdonosok szempontjából persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművel rendelkeznek. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Szept. 20-tól lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő: okt. 01. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre, az autójuk nélkül)
Ezen kívül is lesznek még oldtimer járműves programok: Teherautó és Busz Kiállítás a Víztorony Parkban, Traktor és Stabilmotor Kiállítás valamint gépindítás bemutatók a Tájáz környékén.
 
Nyitvatartás: pénteken 12:00-18:00-ig, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.
 
A belépőjegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyával és mindhárom bank SZÉP kártyájáéval meg lehet vásárolni. A fesztivál sütödéiben elfogadják a SZÉP Kártyákat étel és ital vásárlására.
Az érintésmentes jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. fesztivál belépőjegy vásárlási applikációjával lehet megoldani.  
Belépőjegy árak (2020-as árat nem emeltük): nyugdíjas jegy 4.000Ft, felnőtt jegy 5.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), családi jegy 14.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)
A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók. A pénteki jegy csak pénteken használható fel! A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.
Az elővételben webáruházunkban régebben vásárolt jegyek az októberre halasztott dátumra lesznek érvényesek, a rajtuk lévő áprilisi és júniusi rendezvénydátumok ellenére.
 
A rendezvényre élelmiszert behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer)
A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!
Kérjük olvassák el a honlapunkon található „Fesztivál házirend”-et.
Kérjük hogy tartsanak egymástól 1,5m-es védőtávolságot a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Kérjük olvassák el a speciális vírusvédelmi házirendünket!
 
Az „Oldtimer Show és Kolbászvásár”-ról folyamatosan frissülő információk a honlapjainkon találhatók: https://www.oldtimershow.hu/   https://kolbaszfeszt.hu/
 
Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetik meg:  https://www.oldtimershow.hu/dijazottak-kategoriak/
 
Látogassák meg facebook oldalunkat a friss hírekért: https://www.facebook.com/oldtimershow/  Kérem posztolják az Oldtimer Show kreatívjait, hogy időben értesülhessen róla minden ismerősük.
 
Adja tovább a 16. Budapesti Oldtimer Show hírét barátainak, ismerőseinek és munkatársainak. Vegyen részt facebook képmegosztó játékunkon, ahol belépőjegyeket nyerhet.
 
Találkozzunk október 8-10-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)
Kiss Tamás rendező (Oldtimer Show Kft. ügyvezető)Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 08

XVI. Budapesti Oldtimer Show
16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show.
Budapest

Szep 17

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz.........
Budapest

Szep 17

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Oriental Hotel Budapest

A Hotel Oriental várja régi és új vendégeit a 13-ik kerületben! A szálloda a belvárost

2 Angel House Budapest

{b}Szobák, szolgáltatások{/b} Szeretettel várja egy emlékezetes utazásra Önt és párjá...

3 Gorbatchov Studio Budapest

Stúdió lakás Zuglóban, 2 fő részére. Kábel TV, hűtő, felszerelt konyha. Min. 3 éj...

Látnivalók a közelben

2 Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény
Logó

Az 1985 óta működő Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény Budapest XIII. kerületének a...

Shopping a közelben

2 Arany Korona Gyógyszertár

A patika a betegek illetve a vásárlók igényei szerint lett kialakítva: jó parkolási lehe...

3 Pure Beauty Szépségszalon

Sok szeretettel várjuk családias hangulatú kozmetikánkba, ahol spanyol kozmetikumokkal kén...

MegosztomProgram, esemény kereső Budapest

Partnereink
Facebook