Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Beszámoló / Jobban szeretjük, ha megmondják, hogy mit gondoljunk?

Jobban szeretjük, ha megmondják, hogy mit gondoljunk?

Jobban szeretjük, ha megmondják, hogy mit gondoljunk? információk

Jobban szeretjük, ha megmondják, hogy mit gondoljunk?

A hétvégén ünnepelte 18. születésnapját az Odeon mozi. Ebből az alkalomból „régi kedvenc Odeonos” filmeket vetítettek, amelyek közül nekem is szerencsém volt többet is megnézni családias környezetben. A „régi kedvenc Odeonos” filmek alatt művészfilmeket értünk, a családias hangulat alatt pedig azt, hogy kevesen voltak.

Almodóvar filmek; Cinema Paradiso, Párizs, szeretlek!; Pi és így tovább. A közös bennük, hogy nem egyértelmű miről szólnak, hogy nincs meg bennük az egy és igaz üzenet, hogy nincs tanulságuk. Nem mondják el nekünk, hogy ki volt a jó és ki volt a rossz, és mi volt a jó és mi volt a rossz és kiért és miért kell éppen szorítani. Nem biztosítanak minket arról, hogy végül minden jóra fordul és boldogan élünk, amíg meg nem halunk.

Miről szólt a Pí? Nekem arról, hogy tudnunk kell elengedni a dolgokat, a barátnőmnek pedig teljesen másról. A lényeg a lényeg, gondolkodni kell: átszűrni a tartalmat a saját gondolatainkon, megérezni, hogy mit jelent számunkra a film illetve azt is, ha épp nem jelent semmit. A művészmozik látogatottságából pedig arra következtethetünk, minden értékítélet nélkül, hogy ez nem a legnépszerűbb dolog ma. Pedig az Odeonban sört és forralt bort is lehet kapni és be is lehet vinni a filmre! A jegy pedig sokkal olcsóbb. (Ha nem hiszed, járj utána! http://odeonlloyd.com/)

A jó hír, hogy biztosan találkozhatnunk még a most elmulasztott filmekkel az Odeon műsorán. Vagy akár kölcsönözhetjük őket az Odeon videótékájából. Álljon itt tehát egy rövid összefoglaló arról, hogy én melyik filmeket láttam, kinek és miért ajánlanám őket.

Az első dolog, amiért érdemes megnézni a Pi-t az a rendezője, Darren Aronofsky, aki a Rekviem egy álomért című klasszikust is rendezte. A Pi 1998-as film és fekete-fehér (!). Ahogy már fentebb is említettem értelmezés kérdése, hogy miről szól a film. A keretsztori viszont egy matematikus zseniről szól, aki egy hajszálnyira áll új felfedezésétől, azonban ahogy egyre közelebb kerül a megoldáshoz, annál jobban kezd beleőrülni. Akinek tetszett az „Egy csodálatos elme”, mindenképp nézze meg!

A Cinema Paradiso 1988-as film, egy bűbájos történet egy filmrendezőről, aki arra emlékszik vissza, hogy hogyan szeretett bele a filmekbe. Azoknak ajánljuk, akik jókat tudnának nevetni egy kis olasz falu közösségének poénjain. Figyelem! A film majdnem két és fél óra!

A két Almodóvar film „A vágy törvénye” és „A Szenvedélyek labirintusa” olyan filmek, amiről nem lehet mesélni, látni kell. Almodóvar tabuk nélkül jeleníti meg a szerelmet, szexualitást, emberi kapcsolatokat. Furcsa érzés egy Almodóvar filmet nézni: a legbonyolultabb dolgok is rendkívül egyszerűek. Vajon csak a való életben hajlamosak vagyunk túlbonyolítjuk a dolgokat?


Szerző: Somsák ZsuzsaFizetett hirdetés

Kapcsolódó

Odeon 18
Odeon 18. Születésnap

Az Odeon Lloyd mozi 18. születésnapja alkalmából a mozisok a magyarhangyával karöltve ün......

Még több Blog Budapesten

Table grillről pattant kelet - A Yamato étteremben jártunk

Ha valami igazán szerethetőt kellene kiemelni az utóbbi pár év budapesti változásai közül, akko...

4 Metro
A fűzöld a négyes metró

Eddig itt volt nekünk a kék és a piros. Vagy esetleg a sárga – bár a Kisföldalattit szerintem s...

Kézműves Magyar Ízek Vására - Hazai ízek legjava

A 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárát volt szerencsénk a hétvégén ’megízlelni’ és szerezni pár kara...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Beszámoló,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 22

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Szep 22

S/ALON Budapest
Végtelen inspirációval, a legfrissebb trendekkel és prémium márkákkal várja az enteriő......
Budapest

Szep 27

TURIZMUS VILÁGNAPJA
Idén is Turizmus Világnapja 2019. szeptember 27-én Sopronban. Ingyenes programok, nem csak turi...
Sopron

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook