Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Beszámoló / Kodály Method repülőrajt

Kodály Method repülőrajt

Kodály Method repülőrajt információk

Megjártuk a Kodály Method ténykedésének indítóbuliját a még  élő Merlin falai között, most pedig be is valljuk, tetszett, amit ott találtunk! Hogy mennyire, azt pedig Lajos Diána duruzsolja el nekünk.

Kodály Method repülőrajt

Merlines történetünk már akadt (Például ütős Glitch Mob élményben volt részünk anno – szerk.) most viszont nem egy nem is kettő de annál több fellépőt is magába foglaló audiovizuális projekt nyitóbuliján vettünk részt a színházban. A meghívottak között szerepeltek a magyar zenei szféra már jól ismert előadói, de mellettük új, feltörekvő zenekarok is helyet kaptak a pódiumon.

Az esemény sok jót ígért fellépők tekintetében, a helyszín pedig egyébként is egyik kedvenc, tehát nem volt nehéz ráhangolódni az estére. A bejutás viszont már annál problémásabbnak bizonyult, hiszen jegyet csak helyszínen lehetett beszerezni, ennek eredménye pedig egy utcáig kígyózó sor volt. Nem baj gondoltuk...olyan nincs, hogy nincs koncert. Hitünk viszont kezdett meginogni, amikor bejelentették, hogy megtelt a hely, "senki be, csak akkor, ha valaki ki". Ilyenkor pár határozott lépéssel a bejárati ajtóhoz irányítottuk magunkat, megspórolva ezzel a teljes hibernációt majd a szerencsés öt ember között bejuthattunk a színtérre (a többiek még mindig ott állnak).

Ekkor már Zagaré volt a terep, pont jó zenét szolgáltatva a beolvadáshoz. Fénnyel és emberrel tömött tér fogadott mindkét színpad előtt, merthogy kettő is volt. Meg is szemléltük mi folyik a kisebbiken és lám-lám WatticanPunk Balletet találtunk, akiket anno már szemügyre vettem virtuálisan de azt hiszem élőben sokkal hatásosabb és élvezhetőbb a zenéjük. Kifejezetten jól szórakoztunk a Guy Fawkes maszkot viselő gitáros és a rózsahajú dobos-énekesnő performanszán, de közben elcsíptem egy félmondatot a Turbo énekesétől, aki nem is értettem mért van ott, de azt mondta mindjárt ők jönnek...

Aztán leesett, hogy bizony meglepetéseket is ígértek a szervezők, így a pulttal való találkát ismét a nagyszínpad követte. Chilles-kikapcsolós de erőteljes koncert következett az említett zenekartól, de a meglepetések nem értek véget, mivel arra eszméltem föl, hogy a közönség fele (ez a Waldorf Diákkórus) hátrafordulva, emelvényen vezénylő karnagyuk szolmizációs utasításait követik, a másik fele pedig meglepetten tekintget körbe, hogy mi folyik itt. A kórus ezután a Turbot kísérve lépett föl. Estünk az ámulatba, nem mindennapi előadást produkált a kombó.

A miféle ragadozók szeretnek shoegaze-s goth-tronos zenére vadászni, így a Volkova Sisters igen csábító prédaként lebegett a szemünk előtt. Na de komolyra fordítva a szót, mert a csapathoz ez jobban illik; eufórikus érzelmi állapotokat előidéző koncertet adtak, ahogy azt szokták. Komor és átható zenére szembecsukós és dülöngélős lesz az ember fia, nem felététlen azért amire gondolsz kedves olvasó. A nagyszínpados záró koncert viszont gyorsan elröpült (várjuk a következőt) tehát nem maradt más hátra mint ropni Funky Hustleékre. Feladatunkat becsületesen elvégeztük, majd elégedett mosollyal kissé fáradozó arcunkon elhagytuk a teret és boldogan élünk amíg meg nem..

Érdemes meglátogatni a project elkövetkező eseményeit is, melegen van ajánlva. Ja, és még négy hónapig a Merlin is él!


Kiélvezte és megszövegezte: Lajos Diána

Kodály Method dolgait pedig erre találjátok >>>


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Merlin

A budapesti Deák tértől rövid sétára, egy art-deco stílusú egykori trafóház épület

Még több Blog Budapesten

4 Metro
A fűzöld a négyes metró

Eddig itt volt nekünk a kék és a piros. Vagy esetleg a sárga – bár a Kisföldalattit szerintem s...

Kézműves Magyar Ízek Vására - Hazai ízek legjava

A 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárát volt szerencsénk a hétvégén ’megízlelni’ és szerezni pár kara...

Gyilkosok útján - A Murder kiállításon jártunk

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb kiállítás-élményével kecsegtető Murder - A gyilkos tárlat h...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Beszámoló,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 31

Barba Negra programok
Van pár jeles bástyája a karcos vonalon mozgó budapesti éjszakai életnek és ezek egyik i......
Fesztiválok Városa

Jan 31

Ignite dupla koncert
A kaliforniai hardcore-punk zenekar, az Ignite utoljára 2006-ban tartott Magyarországon klubk.....
Fesztiválok Városa

Feb 04

A38 koncertek - Earth, Black Spirituals, Don McGreevy & Rogier Smal Duo
A seattle-i drone metal legfontosabb, műfajalapító együttese, az Earth huszonötéves pály..........
Fesztiválok Városa

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook