Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Sajtóközlemény / December 6-án több mint 2000 Mikulás fut majd

December 6-án több mint 2000 Mikulás fut majd

December 6-án több mint 2000 Mikulás fut majd képek

• Mikulás futás - December 6-án több mint 2000 Mikulás fut majd

December 6-án több mint 2000 Mikulás fut majd információk

Versenyt futnak a Mikulások!

Hazánkban elsőként kerül megrendezésre hagyományteremtő szándékkal a Rossmann Mikulásfutás. A Fővám térről startoló, 2,7 kilométeres távot minden futónak Mikulás ruhában kell teljesítenie. A futás élménye mellett jótékonysági akció is társul a programhoz; rászoruló gyermekeknek gyűjtenek ajándékokat a szervezők, melyeket cipős dobozokban várnak az adakozóktól.

Idén december 6-án Magyarországon soha nem látott futóverseny kerül megrendezésre. Az első Rossmann Mikulásfutáson már több mint 2000 nevező vállalta, hogy ezen a délutánon, 15 órától piros télapójelmezben fut a belvárosban. A versenykiírás szerint kizárólag a Budapesti Sportiroda által adott Mikulás öltözékben lehet futni, így a résztvevőknek csak futócipőről és sport ruházatról kell gondoskodniuk. A 2,7 km-es távot gyermekek és felnőttek egyaránt könnyedén teljesíthetik, így a szombat délután minden korosztály számára emlékezetesnek ígérkezik.

A Rossmann Mikulásfutás nem csak a szórakozásról szól majd. A futás kitalálói a sportolás mellett a jótékonykodást is célul tűzték ki, így egy cipős dobozban játékokat, írószereket és iskolaszereket is várnak a résztvevőktől és a látogatóktól egyaránt, amelyeket egy Rossmann kamionban gyűjtenek. Az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA® Alapítvány egy ünnepség keretében december 18-án fogja átadni állami gondozott gyermekeknek.

A névadó főszponzor, a Rossmann drogéria dolgozói is készülnek a nem mindennapi eseményre. Gigler Anita, a vállalat személyzeti vezetője elmondta: „Amikor először tárgyaltunk a Mikulásfutás szponzorációjáról, gyakorlatilag rögtön magunkénak éreztük az eseményt. Rengeteg törzsvásárlónk kisgyermekes, a Rossmanó Babaprogram keretében már több mint 120 ezer szülő vásárol. A kisgyerekes családoknál a Mikulás érkezésének napja, legalább olyan fontos, mint a karácsony. A Mikulásfutás egy olyan kezdeményezés, ami a sport szeretetét ötvözi egy kedves családi eseménnyel, és az ilyen kezdeményezésekhez a Rossmann örömmel adja a nevét.”

Útvonal: Fővám tér - Csarnok tér - Sóház utca - Fővám tér - Váci utca – Irányi utca -Március 15. tér - Petőfi téri lehajtó - Pesti alsó rakpart (dél felé) - Fővám tér

Táv: 2,7 km

Nevezni december 3-ig lehet a szervező honlapján: www.futanet.hu

A sajtóanyagot köszönjük a Hill+Knowlton Strategies csapatának!

Twentysix Budapest
Őserdő nyílt a belvárosban

Őserdőre emlékeztet a Király utca legújabb közösségi tere. A botanikus kertet idéző udvarban a ...

NekedTerem
Vásárlásoddal most te is segíthetsz!

Adomány dobozunk megvásárlásával az Anyaoltalmazó Alapítványnál elhelyezett gyerekeknek juttath...

Jan 30

BorÉRT 2020
Magyarország egyetlen borturisztikai rendezvényén találkozzon igazi szakemberekkel! Ismerje meg...