Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Sajtóközlemény / MARATONI SEGÍTSÉG: KÖZEL 1,5 MILLIÓT GYŰJTÖTTEK ÉLETMENTŐ MŰSZERRE

MARATONI SEGÍTSÉG: KÖZEL 1,5 MILLIÓT GYŰJTÖTTEK ÉLETMENTŐ MŰSZERRE

MARATONI SEGÍTSÉG: KÖZEL 1,5 MILLIÓT GYŰJTÖTTEK ÉLETMENTŐ MŰSZERRE információk

4 bajnok, 12 nagykövet, 300 támogató, 500 futó és szurkoló, 1000 kézlenyomat, közel 1,5 millió forint – ismét futással segített az Amway a beteg kisgyermekeknek a SPAR Budapest Maratonon, október 11-én. A jótékonysági akcióból befolyt összegből hamarosan egy nagy tudású betegőrző monitor kerül a Bókay Gyermekklinika leendő sürgősségi osztályára.

Legyen szó csak néhány kilométerről, vagy akár maratoni távról: ha nemes célért futunk, könnyebben vesszük az akadályokat. Az Amway a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon célul tűzte ki, hogy futással, szurkolással 1 millió forintot gyűjtsön egy új, betegőrző monitor vásárlásához, amely a Bókay Gyermekklinika jövőbeni sürgősségi osztályára kerül.

Az ország legnépszerűbb futóversenyén várakozáson felüli eredménnyel zárult az Amway jótékonysági akciója: közel másfél millió gyűlt össze a 175 éves kórház új műszerére. A kezdeményezéshez 4 ifjú bajnok is csatlakozott. Hajdu Jonatán (négyszeres kenu ifjúsági világbajnok), Pál Zalán (jégkorongozó, Ifjúsági EBEL és magyar csapat kapitánya), Vass András (kenu ifjúsági világ- és Európa-bajnok) és Kiss Tamás (kenu olimpiai bronzérmes) váltóban teljesítették a maratoni távot az Amway színeiben.

„Büszke vagyok arra, hogy a Klinika dolgozóival együtt 500 lelkes munkatársunk és üzleti vállalkozónk futott vagy szurkolt családjával együtt a jó ügyért. Sőt, 12 nagykövetünk segítségével további 300 támogató járult hozzá, hogy újabb létfontosságú műszer segítse a gyermekek gyógyulását”- számolt be a kezdeményezésről Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője. „Az Amway Hungária támogatásával ismét megvalósult egy álmunk: elkezdhetjük a Klinika új sürgősségi osztályának kialakítását, melyhez a betegőrző monitor fontos segítséget jelent”- tette hozzá Dr. Tóth-Heyn Péter, a Bókay Gyermekklinika igazgatóhelyettese.

Az Amway kiemelt figyelmet fordít világszerte, így Magyarországon is a gyermekek támogatására. Amellett, hogy a sport, az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet, a vállalat a legnépszerűbb hazai sporteseményeken is a gyermekek gyógyítását segíti, 2012 óta futással és szurkolással is gyűjt a Bókay Gyermekklinika támogatására. Az Amway Hungária a kórház munkáját az elmúlt években több mint 10 millió forinttal segítette.

Guinness-rekord az alultáplált gyermekekért
A SPAR Budapest Maratonra érkező versenyzők és szurkolók is izgalmas Guinness-rekordkísérletben vehettek részt. Az Amway 2014-ben meghirdetett „Adj egy ötöst” nemzetközi kampánya keretein belül világszerte, így a maratonon is tenyérlenyomatokat gyűjtött. A szombati rendezvényen, az Amway kiállítói sátrában közel 1000 színes kézlenyomat gyűlt össze a fejlődő országok alultáplált gyermekeinek. Az Amway minden egyes kézlenyomat után 1 dollárt utal majd át a rászorulók részére.

Az Amway-ről
Az Amway (amway.com) világszerte a közvetlen értékesítési iparág egyik vezető vállalata. Az 1959-ben az egyesült államokbeli Adában alapított és jelenleg is ottani székhellyel működő Amway több mint nyolcvan országban kínál fogyasztóknak szánt termékeket és üzleti lehetőséget. Az Amway legnépszerűbb márkái a NUTRILITE® vitaminok, ásványi anyagok és étrend-kiegészítők, az ARTISTRY® bőrápolók és dekorkozmetikumok, valamint az eSpring® víztisztító rendszerek. A legutóbbi pénzügyi évben az Amway vállalatcsoport éves árbevétele 10,9 milliárd dollár volt.

A sajtóanyagot köszönjük a Double Decker PR csapatának.

Móricz Zsigmond Színház műsora
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház műsora, előadásai, jegyárai
Nyíregyháza

Nadály Zoltán Művelődési Központ programjai
A Nadály Zoltán Művelődési Központ aktuális programjai.
Hajdúszoboszló

Szep 19

Békéscsaba, a mindig megújuló város
Az Alföld szívében fekszik Békéscsaba, amelyet Európa legnagyobb falujának is neveznek. ......