Birla Carbon
Programok - Élmények - Városom
Helly Hansen munkaruházat - munkavédelem
Részletes információk több, mint 5000 vendéglátóhelyről! Éttermek, pizzériák, sörözők és kávéházak egy helyen!
Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Turisztika / Szaloncukor
A hungarikumként ünnepelt karácsonyi édesség, a szaloncukor elődje a franciák konyhájáról került ki a 14. században, amit ők fondantcukornak neveztek, majd ez német szakácsok közreműködésével jutott el Magyarországra, ahol megszületett a mai értelembe vett speciálisan magyar termék, a töltelékes-csokibevonatos finomság.
Itthon a 19. század elején terjedt el, akkor még kézzel készítették a finomságot, majd a század végére már gépesítetten zajlott a termelés. A kor híres iparosa, a Stühmer Csokoládégyár, sőt még a Gerbeaud Cukrászda is felvette a szaloncukrot a termékei közé. Emellett természetesen kisebb gyárak és vállalkozók is foglalkoztak szaloncukor készítéssel, Hegyesi József szakács 1891-es szakácskönyvében már 17 féle szaloncukor receptet olvashatunk. (Pl: ananászos, pisztáciás)
Ma számos élelmiszeripari vállalat készít szaloncukrot, ezek közül talán a kiemelkedő minőséget képviselő Szamos Marcipán és Bakos Marcipán és a Szerencsi Bonbon Kft. a legismertebbek.
A szaloncukorról és annak történetéről bővebbet a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tudhat meg!
Fotó: retronom.hu
Év fürdője címet kapta meg a Miskolctapolcai Barlangfürdő szeptemberben a termálfürdő.hu intern...
Karácsonyi illatok a budapesti Vörösmarty téren 2014. november 28. és december 31. között.........
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide
Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron!
Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz...
Budapest
Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro...
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton