Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Beszámoló / Erik Sumo és a hattyúdal

Erik Sumo és a hattyúdal

Erik Sumo és a hattyúdal képek

  • Erik Sumo Band (Fotó: Barbi Bellamy) - Erik Sumo és a hattyúdal
  • Erik Sumo Band (Fotó: Barbi Bellamy) - Erik Sumo és a hattyúdal
  • Erik Sumo Band (Fotó: Barbi Bellamy) - Erik Sumo és a hattyúdal
  • Erik Sumo Band (Fotó: Barbi Bellamy) - Erik Sumo és a hattyúdal

Erik Sumo és a hattyúdal információk

Erik Sumo Band feat Kiss Erzsi lefagyasztó koncert – Akvárium klub felkenése

Itt a tavasz, frissül a kulturális zóna is rendesen, beszélünk itt szórakozóhelyek és az általuk befogadott előadókról is. Kedvenc bárjaink hol megszűnnek, hol pedig a világ legjobbjai közé sorolják őket. Kedvenc előadóink pedig… nos ugyanez esetükben még nem mondható el, illetve az első stádium már elvégeztetett, a másodikban pedig csak bízni kell..

A megújulás egy meghatározó kelléke idén a Gödör klub Akváriummá való transzformálása volt, minek tudatában a ma embere természetesen először viszolyog és gyászolja a megszokottat egészen addig míg meg nem unja a lázongást és meghallja a mélyről jövő hangot mely azt suttogja: „ez is tetszik”.

Nem tagadom a ma embere vagyok én is, gyanakvóan becsméreltem a legendás árok új ruháját. Meg is jegyeztem magamnak pár dolgot, mondván ezek teljesen indokolatlan változtatások, „muszáj mindent átvariálni” szaga van. „Kanapék?” az első szembetűnő új vendégek (a medence alsó megvilágítása után, ami mellesleg tényleg jó), majd még több kanapé és ikea buké. Szürke burkolat , fotómentes falak, rend és tisztaság, új illat a levegőben, nem csoda tehát , hogy idegenkedtünk eleinte, pláne amikor betértünk a koncertterembe és megláttuk zsebkendőméretű színpadot.

Ő igen..de kárpótlásul a megspórolt építő elemekből kaptunk egy második bárpultot. (Ki miért megy oda..) Az a bizonyos mélyről jövő hang pedig elkezdett hallatni magáról amikor végre megtelt a tér emberekkel és zenészek is kerültek a színre. Az Erik Sumo Band nekilátott a lefagyasztásnak, közben ügyelve arra, hogy a gitár nyaka ne találkozzon a zenésztárséval (sok sikert a PASO-nak, egy esetleges koncert esetén).

Nem emlékszem olyan ESB koncertre amin egy helyben álltam volna, ez alkalommal is számítottam a seggrázós tömegre..mert nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez a számos stílust átölelő zene élőben tudja legjobban kifejteni hatását (Nem, nem mindenkivel van ez így). A négy megjelent album legjobb darabjait hallhattuk, bejárva az elektronikus, világzenei és pszihedelikus oldalukat egyaránt. A hagyományos eriksumoband-vonalat követő My Rocky Mountain és Trouble Soup után érkezett The Ice Tower c. ingyenesen beszerezhető hanganyag kísérletezgetősebb úton haladó számai talán inkább szobába valók. (Egyikükhöz >I’m a semmi< nemrég videó is készült amit a Kodály Method prezentált. Az akusztikus verzió talán még ütősebb is, legyen megtekintve). E tételeknél volt időnk megpihenni, elmélkedni, rádöbbeni milyen jó kis teret alakítottak ki, mennyire helyén van a hangosítás és a fény. Egyszóval elfogadni, hogy más, de szerethető a környezet.

Alig merültünk bele ismét a bajlevesbe, Tövisházi Ambrus már meg is köszönte a lehetőséget, a közönséget autogram osztásra kérte fel (mármint mi adtunk nekik) majd csapatával elhagyták a színpadot. Egy kicsit azért hőzöngtem a korai búcsú miatt, aztán ránézve az órámra rájöttem a titokra..jó koncert=rohan az idő.

A band ft. Kiss Erzsi tipikus koncertzenekar voltak akik nélkül sokkal üresebbek lesznek a nyári esték. Még egy ilyen összetett és egyedi hangzásvilágot nehezen fog kitermelni magából kis hazánk zenei szférája. Őszinte, mesterkéltségtől mentes project voltak ők, de ne is használjuk több múlt időt hisz bármi megtörténhet. Az Akváriumnak pedig még lesz esélye bizonyítani, sikeressége talán abban is  mérhető, mennyi ideig fogjuk ezután is a „Gödörhöz” hívni a haverokat.Szerző: -Echinacea-
Fotók: -Barbi Bellamy-

 Fizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

4 Metro
A fűzöld a négyes metró

Eddig itt volt nekünk a kék és a piros. Vagy esetleg a sárga – bár a Kisföldalattit szerintem s...

Kézműves Magyar Ízek Vására - Hazai ízek legjava

A 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárát volt szerencsénk a hétvégén ’megízlelni’ és szerezni pár kara...

Gyilkosok útján - A Murder kiállításon jártunk

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb kiállítás-élményével kecsegtető Murder - A gyilkos tárlat h...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Beszámoló,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 21

Nadányi Zoltán Művelődési Központ programjai
A Nadányi Zoltán Művelődési Központ aktuális programjai.
Hajdúszoboszló

Jan 21

Magyar kultúra napja meghívó Berettyóújfalu
Tisztelettel meghívjuk Önt és barátait 2022. január 21-én a magyar kultúra napja alkalmából sze...
Városom.hu

Jan 21

Berettyóújfalu, mindannyiunk városa kiállítás megnyitó
"Berettyóújfalu, mindannyiunk városa" kiállítás megnyitó
Városom.hu

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook