Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Sajtóközlemény / Barion, digitális készpénz (nem csak) parkolásra

Barion, digitális készpénz (nem csak) parkolásra

Barion, digitális készpénz (nem csak) parkolásra információk

A mai sajtótájékoztatón a Barion mobilparkolást mutattuk be, amely július elsejétől lesz elérhető országosan. A Barion parkolás pofon egyszerű: letöltés, feltöltés és már lehet is használni. A Barion alkalmazás letöltése után a regisztráció 1 perc, csak egy e-mail cím és egy jelszó szükséges, nem kötelező a személyes megjelenés, mint a bankoknál. A Barion tárca feltöltése átutalással, készpénzzel vagy másik Barion tárcából történhet, és máris használható parkolásra, vásárlásra vagy pénzküldésre.

A Barion lehetővé teszi, hogy készpénz és bankkártya nélkül lehessen vásárolni, vagy egymásnak pénzt küldeni, online és okos telefonnal egyaránt. A Barion mobil alkalmazással a digitális pénz mindig a zsebünkben lehet, hiszen az okos telefon az az eszköz, amit mindig mindenhová magunkkal viszünk. A Barion forint alapú, és a Nemzeti Bank felügyelete alatt működik.

Kevesen tudják, hogy az Európai Unióban immár három megjelenése van a pénznek. A legrégibb a készpénz, majd a bankban tárolt számlapénz, és a legújabb, az éppen 3 éves digitális készpénz vagy más néven e-pénz. A Barion éppen ilyen digitális készpénz, amelyet egy szerver tárol, és amihez bármilyen internet böngészőből vagy a Barion mobil alkalmazásból tudunk hozzáférni. Mint ilyen, a Barion bármire szabadon felhasználható, bárkinek lehet és bárki lehet elfogadó.

A Barion digitális pénz szoftvere ultramodern, szemben a bankkártya rendszerek középkori, nehézkes, lassú és drága szoftvereihez képest. A Barion éppen ezért alacsony költséggel működik, így magánszemélyeknek ingyenes, kereskedőknek pedig hihetetlen alacsony, fix tarifát jelent: 1000 Ft alatt ingyenes, 1000 Ft felett pedig fix 50 Ft, összegtől függetlenül. A digitális pénz alkalmazás egyszerű és kényelmes, nem kell kilométeres számkódokat megjegyezni és plasztik kártya halmokat magunknál tartani. A jelszónak köszönhetően a Barion egyenleg nem lopható le a kártya fizikai ellopásával vagy másolásával. A telefon ellopása esetére a Barion letiltása ingyenes. A Barion elfogadásához nem kell más, mint egy internetre kötött eszköz, például egy PC vagy egy okos telefon.
A Barion rendelkezik a bankjegy és érme alapú készpénz összes előnyével, de annak hátrányai nélkül. A Barion digitális készpénz ugyanúgy anonim, bárkinek adható, gyors, egyszerű, zsebben hordható, mint a készpénz; de mindig annyi van nálunk, amennyi kell, nem kell felváltani, nem feltűnő, nem szakad vagy vész el, nem kell őrizni, nem lopható és bárhonnan átküldhető, akár a világ másik végéről is. A Bariont elfogadó kereskedők mentesülnek a készpénz kezelésének jelentős költségeitől is.

Az internetre kapcsolódó okos telefonok térhódításával az SMS alapú vásárlást a digitális pénz ki tudja szorítani a piacról. Az SMS vásárlás nem csak elképesztően magas tranzakciós díjai miatt kedvezőtlen, de a kezelése is kényelmetlen, valamint a pénz is csak soká érkezik meg a kereskedőhöz, csakúgy, mint a bankkártya esetén. A Barion fizetés ezzel szemben a nap 24 órájában azonnal megérkezik, és kis összegek esetében a kereskedőnek is ingyenes.

A Barion rendszer 2014. június 1-én indult, és már tucatnyi online és mobil elfogadónál lehet vele vásárolni, a sörözéstől a kerékpáron át az ágyneműig, sokféle árut és szolgáltatást. Az elfogadóhelyek listája, valamint a használók tábora folyamatosan bővül, a beharangozó kampány egész nyáron és ősszel fut. Ennek kimagasló kezdő eseményeként a Barion elsőként írta alá a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez való csatlakozásról szóló szerződést, így máris több ezer elfogadóhellyel gazdagodik a Barion használók közössége.

A digitális készpénz nagy újdonság, így a megismerését segítendő a Barion alkalmazással a mobil parkolás kötelező kényelmi díját a Barion a bevezetési időszakban átvállalja, így a kényelmi díj július elsején Barion fizetés esetén 0 Ft lesz.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

Próbavacsora Etyeken
Próbavacsora Etyeken

Esküvői Grill- és BBQ menü kóstolás, minden kötelezettség nélkül? A +52 Event & Gastro Hall mos...

Vacsoraest Ínyenceknek
Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Rendhagyó irodalmi vacsoraestre várja az ínyenc olvasóközönséget a Globalista Konyha. A Főzünk ...

Twentysix Budapest
Őserdő nyílt a belvárosban

Őserdőre emlékeztet a Király utca legújabb közösségi tere. A botanikus kertet idéző udvarban a ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Aug 08

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Aug 08

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook