Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Sajtóközlemény / Digitális segítség a gimnáziumi felvételikhez

Digitális segítség a gimnáziumi felvételikhez

Digitális segítség a gimnáziumi felvételikhez információk


Digitális segítség a gimnáziumi felvételikhez
A Videótanár kezdeményezés ingyenesen hozzáférhető digitalizált tananyagot nyújt felsősöknek
 
 
Az általános iskolai felső tagozat teljes tananyagát feldolgozó Videótanár bátor és elhivatott hazai pedagógusok közreműködésével készített oktatóvideókkal segíti a felsős tanulókat az otthoni tanulásban.
 
A mostani általános iskolai felső tagozatra járó, ún. Z generációhoz tartozó gyerekek, a 21. század digitális forradalmának köszönhetően egy teljesen új világban nőttek fel, ami az oktatás szemszögéből is új kérdéseket vet fel. Ez az új digitális nemzedék már teljesen magabiztosan és magától értetődően használja információszerzéshez a digitális eszközöket, hozzá van szokva, hogy az internetet nem pusztán szórakozásra használja, hanem az állandó online jelenlét során tudást is szerezhet az őt körbevevő világról.
 
 
A Videótanár így képes az ő legtermészetesebb közegükben segíteni a felsős tanulókat az iskolai oktatáson kívüli, kiegészítő információszerzésben. Ráadásul, elsődleges funkcióján túl még a felelős médiahasználatot is kiválóan demonstrálja az érintett generáció számára. “Amikor megkérdeztük a diákokat hogy honnan szereznek információt, ha meg akarnak érteni valamit, hol keresnek rá az interneten az őket foglalkoztató problémára, nagyon érdekes eredményt kaptunk. Kiderült ugyanis, hogy ez a generáció nem is a Google, Bing vagy egyéb keresőkben teszi fel kérdését, hanem inkább a YouTube-ra látogat, ahol audiovizuális választ kaphat. Ennek magyarázata abban keresendő, hogy napjainkban a multimédiás eszközök sokkal érzékletesebb formái az információszerzésnek, hatékonyságuk kiemelkedő a szöveges magyarázatokéval szemben.”- jegyzi meg Prievara Tibor a tanarblog.hu alapítója, a Madách Imre Gimnázium angoltanára.
 
A www.videotanar.hu Magyarországon elsőként egy olyan bármikor ingyenesen hozzáférhető tudásbázist hozott létre az interneten, amely egyrészt kiválóan alkalmas az iskolai tanulás támogatására, másrészt segíti a szülőket a minél eredményesebb otthoni korrepetálásban. A YouTube csatornán is elérhető digitális leckék több, mint 50 magyar pedagógus közreműködésével születtek meg, lektorálásuk több mint fél évet vett igénybe. Könnyű eligazodni az egyes tananyagokban, mivel az évfolyamok és fejezetek szerint feltöltött videók pontosan igazodnak a Nemzeti Alaptanterv témaköreihez és óraanyagaihoz, a felvételizők számára pedig külön testre szabott segédanyagok állnak rendelkezésre.
 
 
A felvételi összeállítások az alábbi  linkeken érhetőek el:
http://videotanar.hu/matematika-felveteli-segitseg/
http://videotanar.hu/magyar-felveteli-segitseg/
 
A mostanra több mint százezres nézettséget elért Videótanár természetesen nem helyettesíti az iskolába járást és az iskolai oktatást, csupán egy kiegészítő lehetőség a meglévő tudás elmélyítésére, a problémás tananyagrészek megértésére és az otthoni tanulás hatékonyabbá tételére mind a gyerek, mind a  szülő számára. Sokszor előfordul, hogy a tananyag bizonyos részeit nem sikerül a tanulónak az iskolai keretek között megérteni és kiegészítő segítségre szorul. Ilyenkor általában két lehetőség közül választ: önállóan tanul és a néma könyvekre bízza magát vagy - jó esetben - a szüleihez fordul, akik számára bizony sokszor fejtörést okoz még a felső tagozatos tananyag elmagyarázása is, hiszen túl régi és homályos emlék az iskolapad. Ilyenkor jön jól egy virtuális instant tanár, aki nem csak az adott szakterülethez ért, hanem pedagógiai végzettségének köszönhetően sokkal hatásosabban és a digitális technika adta lehetőségeknek köszönhetően sokkal szemléletesebben tudja elmagyarázni az egyes tananyagokat.
 
 
A Videótanár azoknak a gondos szülőknek is szól, akik anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy külön korrepetálást, magántanárt hívjanak segítségül a gyerekük bizonyos tantárgyban való felzárkóztatásához.
 
A tanulók pedig úgy szippanthatják magukba a tudást, hogy közben kiélvezik az online tanulással járó összes előnyt, úgy mint:
  • tetszőleges helyről,
  • tetszőleges ismétlés-számban,
  • saját személyére szabottan válogathat és váltogathat a videók között
  • és saját tempójában dolgozhatja fel az elhangzott anyagot,
  • az iskolai órákkal ellentétben bármikor tarthat szünetet,
  • akkor játszhatja le, amikor a figyelmét a legalkalmasabbnak érzi a tudás befogadására.
 
A Videótanár projekthez bárki csatlakozhat, aki úgy érzi, hogy egy-egy tananyagot maga is be tudna mutatni videón. Diákok, tanárok, és lelkes amatőrök videóit egyaránt várják az oldal üzemeltetői, a lényeg, hogy a beküldött anyag megfeleljen a Nemzeti Alaptanterv követelményeinek.
 

A sajtóanyagért köszönet az Arteregó csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

Próbavacsora Etyeken
Próbavacsora Etyeken

Esküvői Grill- és BBQ menü kóstolás, minden kötelezettség nélkül? A +52 Event & Gastro Hall mos...

Vacsoraest Ínyenceknek
Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Rendhagyó irodalmi vacsoraestre várja az ínyenc olvasóközönséget a Globalista Konyha. A Főzünk ...

Twentysix Budapest
Őserdő nyílt a belvárosban

Őserdőre emlékeztet a Király utca legújabb közösségi tere. A botanikus kertet idéző udvarban a ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Aug 09

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Aug 09

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook