Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Sajtóközlemény / Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése!

Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése!

Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése! képek

  •  - Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése!
  •  - Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése!
  •  - Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése!
  •  - Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése!

Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése! információk

Hatalmas siker az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál első szereplése!

Óriási érdeklődés kísérte a hétvégén lezajlott Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivált. A teltházas eseményen 16 külföldi és hazai szerző gondolkodott együtt a fesztivál hívószaváról, a hazáról.

Minden előzetes várakozást felülmúló érdeklődés kísérte a három napos Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivált. Az eseményt az Akademie Schloss Solitude, a Literaturhaus Stuttgart és a József Attila Kör (JAK) szervezésében, a Baden-Württemberg Stiftung, a Staatsministerium Baden-Württemberg és a Péter Horváth Stiftung támogatásával az A38 Hajón rendezték meg a hétvégén!

Gaborják Ádám a József Attila Kör elnöke a fesztivált értékelve elmondta: „Miközben megpróbáltuk körüljárni a témát egy álló hajón, egy fantasztikus utazásnak és különleges találkozásoknak lehettünk tanúi a csodálatosan izgalmas vendégeknek és a mindvégig telt házas, érdeklődő és odafigyelő közönségnek köszönhetően. Egy igazi kikötő volt a hely, ahová különböző tájakról érkeztek az átutazók, de itt hagyták nekünk a saját tapasztalataikat, s a szellemi kalandozások mellett igazi érzelmeket is hallhattunk. Ezért csakis hálásak lehetünk. A fesztivál valóban megmutatta, ebben az országban csak akkor tudjuk saját magunkat és hagyományaikat is újraértelmezni, csak akkor tudunk a szélsőségek vagy az önmagunkra záródás ellen küzdeni, ha nyitottak vagyunk másokra, más kultúrákra, nyelvekre, etnikumokra, közösségekre is. Ezt ma nem lehet elégszer hangsúlyozni."

Lóránd Zsófia, a fesztivál főszervezője a Fesztivál közönségének közösségé érését emelte ki méltatásában, majd hozzátette: „A közönség, a szerzők és a moderátorok megállíthatatlanul cseréltek eszmét nem csak a színpadon, hanem a szünetekben, és estek végén a város kávézóiban, éttermeiben, vagy péntek délelőtt a KÉK szervezte várostörténeti sétán. Nem tudtuk meg, mi az az egy dolog, ami a haza, abban azonban nincs vita, hogy a haza valami nagyon értékes és fontos, például mert nagyszerű embereket hoz össze, hogy nagyszerű gondolatokat osszanak meg egymással, elképesztően finom poétikájú szövegeken keresztül."

Az esemény létrejöttében nélkülözhetetlen szerepet vállaló külföldi partnerek közül Florian Höllerer, a Literaturhaus Stuttgart igazgatója a következő gondolatokkal fejezte ki köszönetét a budapesti esemény résztvevőinek: "Egy rendkívüli fesztivál - három nap, mely alatt egy hajó a Dunán hazává vált. Annyi gondolat-löket az ingó talajon, amelyek elkísérnek Stuttgartba, újabb és újabb hullámokat keltve bennem. Egyetlen szóban: Köszönöm!"Jean-Baptiste Joly, az Akademie Schloss Solitude Alapítvány elnöke és az Akadémia művészeti vezetője hozzátette: „16 szerzővel, akik nyolc különféle nyelven olvastak fel, három napon át az irodalom volt a hazánk. Minden hang másképp, minden fül készen arra, hogy meghallja a különbséget és belekóstoljon a másságba. Visszaérkezvén Solitude-be, azt hiszem, hogy egy páratlan csoda részesei voltunk. Végtelenül hálásak vagyunk ezért a csodáért minden szerzőnknek és mindenekelőtt Zsófiának. Annyira ritkák az ilyen pillanatok."

A végig teltházas, utánozhatatlan hangulatú, valódi transz-nacionális élményeket nyújtó fesztivál három napja alatt folyamatos tudósítást követhettek a Facebookon, amit a további napokban a résztvevők staféta-interjúi követnek majd, édemes lesz tehát továbbra is figyelemmel kísérni a fesztivál felületeit. (www.hhhfestival.eu, http://www.facebook.com/HazaHeimatHome)

Az esemény három napjának tíz programját közel ötszáz néző látogatta meg. Az érdeklődők soraiban sok ismert arc is felbukkant, de a szervezők őszinte örömére az esemény sikerrel szólított meg egy sokkal szélesebb közönségréteget is, akiket az irodalom által közvetített gondolatok, a nemzetközi könyv választék és a legnevesebb hazai és külföldi szerzők közvetlen közelsége egyaránt vonzott.


Sajtóanyagért köszönet a Sonntag Média csapatának!
 


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál 2012
Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál

Az első Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivált 2012. november 29. és december 1. között iga......

Még több Blog Budapesten

Próbavacsora Etyeken
Próbavacsora Etyeken

Esküvői Grill- és BBQ menü kóstolás, minden kötelezettség nélkül? A +52 Event & Gastro Hall mos...

Vacsoraest Ínyenceknek
Vacsoraest ínyenc olvasóknak

Rendhagyó irodalmi vacsoraestre várja az ínyenc olvasóközönséget a Globalista Konyha. A Főzünk ...

Twentysix Budapest
Őserdő nyílt a belvárosban

Őserdőre emlékeztet a Király utca legújabb közösségi tere. A botanikus kertet idéző udvarban a ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Aug 14

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Aug 14

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook