Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Blog / Turisztika / A 10 héten át tartó magyarországi utazás utolsó állomásához érkezett Judit

A 10 héten át tartó magyarországi utazás utolsó állomásához érkezett Judit

A 10 héten át tartó magyarországi utazás utolsó állomásához érkezett Judit információk

A 10 héten át tartó magyarországi utazás utolsó állomásához érkezett Judit. Az ország fővárosának programjaival búcsúzik tehát a diáklány, aki Magyarország legszebb helyeit járhatta be az elmúlt hetek során.

Budapest méltán kedvelt idegenforgalmi célpontja a turistáknak.  Nem véletlen. Budapesten több világörökségi helyszín is található, többek között a Duna-part látképe, a Budai Várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút. Turisztikailag jelentősek még a város Duna-hídjai, valamint gyógyfürdői, mivel Budapest a világ legtöbb gyógyfürdőjével rendelkező fővárosa. Itt található még a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája, valamint a magyar Országház is, ami a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete. Budapest természeti értékekben rendkívül gazdag város, többek között barlangok, források, növénytársulások élőhelyei, kiterjedt parkok állnak természetvédelem alatt. A város szívében található a Gellért-hegy.  A ritka természeti értékek közül megemlítendő a Pál-völgyi és a Szemlőhegyi cseppkőbarlangok.

Budapest összes lehetőségét kiaknázni természetesen nem lehet, de Judit programjának összeállítása számos izgalmas élményt rejt. Az első napon a vízé a főszerep. A kőbányai sörgyár területén merüléses búvártúra vár rá, majd Nagytétényben a Tropicarium, ahol többek között rájákat lehet simogatni, majmokat etetni, át lehet élni az esőerdők hangulatát, páradús klímáját. Délutáni programnak kiváló a Ramada szállóban egy gyors ebéd, majd irány az Aquaworld, ahol surf-leckék is vehetők. A vizes program folytatásaként kihagyhatatlan élményt jelent a Széchenyi Gyógyfürdő, amit egy gyógymasszázs még teljesebbé tehet.

Második nap városnézés a Budapest TukTukkal, majd egy különleges közlekedési eszköz a budavári sikló segítségével jutunk fel a várnegyedbe. Ezt követően érdemes hajóra szállni, s vén Dunán egy rövid városnéző hajókázásra indulni, ahonnan páratlan látvány tárul az Utazó elé. Esti kikapcsolódásként érdemes felkeresni Budapest valamelyik romkocsmáját.

A harmadik nap szólhat a kultúráról, hisz ehhez is számtalan lehetőséget kínál a főváros. Meglátogatható Művészetek Palotája, ahol a világ egyik legnagyobb koncerttermi orgonája látható. Az Erzsébet téren található Design Terminál, a kreatívipar, a divatkultúra és az urbanisztika egyikközponti helyszíne. Ebéd a Terminál étteremben. Az Év Utazója a Várnegyedben a Halászbástyán köszön el a 10 hetes programtól.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Budapesten

“Év Fürdője” címet nyert a Miskolctapolcai Barlangfürdő

Év fürdője címet kapta meg a Miskolctapolcai Barlangfürdő szeptemberben a termálfürdő.hu intern...

Budapesti Karácsonyi Vásár
Téli forgatag a Vörösmarty téren

Karácsonyi illatok a budapesti Vörösmarty téren 2014. november 28. és december 31. között.........

Az élvezetek régiója

Kilenc érdekesség, amit a burgenlandi gasztronómiáról tudni érdemes...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Dec 01

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Dec 01

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budapest

    

Partnereink
Facebook