Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budapest / Szilasi Nóra ( SzN ) adatlapja

Szilasi Nóra ( SzN ) adatlapjaNóra véleményei és értékelései a Városom.hu-n

Bambuszliget Japán Étterem és Sushi Bár Budapest
SzN véleménye:
"Régebben (2007 óta voltam a vendégük) nagyon szerettem a Belgrád rakparti Bambuszliget (Takebayashi) Éttermet, de mára kiábrándítóan igénytelen lett a vendégekhez való hozzáállásuk. Történt ugyanis, hogy már régen szerettünk volna ismét elmenni egy vasárnapi all you can eat-re, s mivel nem emlékeztem pontosan, mennyi az ára, rákerestem a Google-ban. Itt találtam egy 4 hónappal ezelőtti véleményt "fru feh"-től, akinek tapasztalatait sajnos én is meg tudom erősíteni. Észrevételében azt nehezményezte, hogy bár a Bambuszliget a saját maga által üzemeltetett oldalán azt jelzi, hogy az all you can eat ára 5990 Ft/fő, 6 fős társaságuknak mégis 6990-ért számlázták a szolgáltatást, amit panasza után egy vállrándítással elintézve ki is fizettettek velük.
Ellenőriztem, és valóban: Facebook-oldalán az étterem a mai napig 5990 Ft-ért reklámozza ezt.

https://www.facebook.com/takebayashi.ayce/info?tab=page_info

De más oldalakon is ennyiért csábítgatja a vendégeket (Akciók fül alatt):

http://budapest.varosom.hu/shopping/Gasztronomia/Bambuszliget-Japan-Etterem-es-Sushi-Bar-1.html

Hogy ne járjunk hasonlóan, felhívtam az éttermet, és megkérdeztem, annyi-e a mai all you can eat, mint amennyi FB-oldalukon látható, 5990 Ft? A válasz igen volt, így foglaltunk asztalt is. Felutaztunk Érdről, de már a bejáratnál feltűnt, hogy egy táblán 6999 Ft áll ennek áraként meghatározva. Bent, leülve az étlapon már csak 6990 Ft, ezért megkérdeztük a pincér hölgyet, pontosan akkor most melyik ár a valós. Kiderült, vele beszéltünk telefonon, ő bólintott rá az 5990-es árra, amelyről - mivel a mobilom automatikus mindent rögzít - a hangfelvétel is megvan. Itt már folyt a mellébeszélés és a szabadkozás (nem hallottam jól, nem tudom, miért ennyi van a FB-oldalunkon stb), de közölte velünk, hogy ettől függetlenül ez 6990 lesz. Kértük, szóljon az üzletvezetőnek, mert szeretnénk tisztázni a helyzetet, ami nem a plusz 2000 forintról szól, hanem az elvről, és arról, hogy ennél jobban nem járhattunk volna el körültekintőbben, mint hogy indulás előtt még egyeztettünk is az étteremmel.

Az étterem vezetője sajnálkozott, majd közölte, biztosan nem láttuk, hogy ez az akció egy hétfőtől csütörtökig tartó all you can eat, a vasárnapi az bizony tényleg 6990. Biztosítottuk, hogy elég jól tudunk olvasni, és ahogy az FB-oldalukon is látható a mostani pillanatig, ez nem igaz:

"Egyél annyi sushit, amennyi belédfér!

Sokak kérésére elérkezett az idő egy 'Ami belefér sushizás'-ra. 2011. október 30.-án első alkalommal választhatják a Bambuszliget Japán Étterembe ellátogatók az All You Can Eat szolgáltatást, vagyis egyél annyi sushit, amennyi beléd fér, egyszer befizetett fix áron, és ha már itt tartunk, nem csak sushira vonatkozik az ajánlat.

Általános információk

A szabályok egyszerűek, de kötelező érvényűek (!):

- a szolgáltatás 2011.október 30.-tól, csak vasárnaponként választható

- a szolgáltatás ára: 5990.- Ft / fő"

Tehát csak vasárnaponként, és 5990-ért. És úgy tűnik, a maguk által felállított szabályok csak rájuk nem kötelező érvényűek...

Mivel ezek után már feltételezhető volt, hogy itt vagy kaotikus állapotok uralkodnak, vagy pedig egyszerűen csak szándékosan megtévesztik a vendégeket, nem volt nagy kedvünk itt ebédelni, és távoztunk.

Érdekes egyébként, hogy a Bambuszliget saját PR-szövegében úgy reklámozza magát, hogy "Morita Sensei tradicionális japán receptjeivel és az általa beállított íz-világgal egy ebéd vagy vacsora erejéig igazán Japánban érezheti Magát".

Legyünk őszinték, ez a fajta pitiánerség azért messze áll a japán mentalitástól, ugyanis nemhogy Japánban, de egy jó hírnevére igényesebb magyarországi étteremben is az lett volna a helyes vendéglátói attitűd, hogy "elnézést, igazuk van, mi tévedtünk, ezért máris korrigáljuk oldalunkon a hibát, és természetesen Önök most annyiért fogyaszthatnak, amennyiért mi azt kiírtuk és a telefonban mondtuk". De nem, mert az egyébként üresen kongó Bambuszligetnek jobban megérte így."

2014.11.24 11:29

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés