GDF SUEZ Macaron Nap
2014. március 20. 15 órától 21 óráigHogy kerül egy bálna gyomrába macaron? Hát úgy, hogy jó sok vidéki és budapesti cukrászda meg a desszertkészítő mesterek odaviszik... Neked! Hogy megedd!
2014. március 20-án Jónáshoz méltó határozott léptekkel sétálj be a Bálna gyomrának első szintjére és élvezd az apró, színes, ízes csodákat.
A francia eredetű finomság, a macaron hazánkban is meghódította az ínyencek szívét, és csábító külleme még a kevésbé édesszájú honfitársainkat is csipegetésre hívogatja. Az idei GDF SUEZ Macaron Nap harmadik alkalommal tesz tanúbizonyságot arról, hogy az egyszerű forma mellett, a varázslatos színek, az édes illatok és a mennyei ízek nagyon kellemes érzéseket és hatalmas energiákat képesek szabadjára ereszteni.
Az idei, egyébként már nemzetközi március 20-ai Macaron Napon, a luxusérzés teljességének érdekében, a vendégek a színes pufiságok mellett minőségi kávékat is kóstolhatnak.
Szöveg: varosom.hu - aZera
sajtóanyag
GDF SUEZ Macaron Nap 2014
2014. március 20.
15 órától 21 óráig
Bálna Budapest, Vámház krt. 11-12.
Az idei Macaron Nap ezúttal az egyik legnagyobb, hazánkban jelenlevő francia cég főtámogatásával, a GDF SUEZ-nek köszönhetően jött létre.
A rendezvény helyszíne a Bálna Budapest első emeleti terme (makett terem) lesz, így akik még nem látták a korában CET néven ismertté vált fantasztikus épületet és különleges tereit, most megismerhetik.
A macaron hódító útja Magyarországon 2012. március 20-án indult el. Persze sokan korábban is ismerték főként külföldi cukrászdákból, illetve egy-két hazai úttörő cukrászda műhelyéből. Elmondhatjuk azonban, hogy 2012-ben az első magyarországi Macaron Nap után vált széles körben igazán ismerté és népszerűvé a macaron. A következő évben többtucat budapesti és vidéki cukrászda vette fel kínálatába a macaront a nagy érdeklődés miatt.
A francia eredetű macaron tehát divattá vált Magyarországon. Mint francia energetikai társaság, a GDF SUEZ örömmel vállalta azt a nemes feladatot, hogy a francia kultúra és gasztronómia e pici falatkájának magyarországi meghonosításában közreműködjön. Azonban nem csak a francia kötődés miatt döntött az esemény szponzorációja mellett a GDF SUEZ, hanem azért is, mert tudja mennyire fontos a megbízható és folyamatos energiaellátás a mindennapokban, ráadásul egy cukrász mesternél a sütemények minősége is jelentősen függ a megfelelő sütési folyamatoktól. Az energiavállalat pedig eddig is már számos cukrászdának szolgáltatott földgázt és villamos energiát a legnagyobb odafigyeléssel a finomabbnál finomabb sütemények és macaronok elkészítéséhez.
Az első Macaron Nap alkalmával 8 cukrászda mutatta be macaronjait, amelyet a közönség olyan lelkesen fogadott, hogy a rendezvény kétharmadánál elfogyott az összes macaron.
Már az első Macaron Napon hangsúlyos szerepet kapott a programelemként megrendezett macaron verseny, amelynek keretében minden kiállító és több, mint 10 házi macaron készítő (tehát nem cukrászda) macaronjait értékelte egy három tagú zsűri (Mautner Zsófia, Kiss Mariann, Laurent Vandenameele).
A második Macaron Napon már 14 kiállító szerepelt, a látogatóközönség száma pedig meghaladta a 2500-at. A Francia Kamara, a Francia Iskola, macaron ízű teák, macaron ékszerek és kiegészítők, édesség könyvek, macaron szappanok és persze sok-sok macaron színesítette a kínálatot. Természetesen ezúttal is volt macaron verseny a zsűri (Mautner Zsófia, Harmath Csaba, Raj Ráhel, Laurent Vandenameele) ismét szigorúan értékelte a nevezett macaronokat.
A második Macaron Nap után is szűnni nem akaró lelkesedés és érdeklődés övezi a macaront. Ezért idén is úgy döntöttünk, hogy megrendezzük immár harmadjára a Macaron Napot, ami egyébként egy nemzetközi nap, mindig március 20-án tartják.
Párizsban és New Yorkban van elsősorban hagyománya, habár ott nincs ilyen típusú rendezvény, egyszerűen a cukrászdákban adnak macaron kóstolót és az aznapi bevételt egységes jótékonysági célra fordítják.
Miért szeretjük a macaront?
Mert színes, szerethető, finom, sokféle és vidámságot, jókedvet ébreszt bennünk.
Persze csak a jó macaron. Mi a jó macaronokat szeretnénk megmutatni és megszerettetni.
Az idei, GDF SUEZ Macaron Napon profi kávékkal is találkozhattok, több „újhullámos” kávézó képviselteti magát. Aki még nem ismerné a kifejezést: közös jellemzőjük, hogy a legjobb minőségű alapanyagot használják és minden esetben kompromisszumot nem ismerő baristák készítik a kávékat szigorú beállítási paraméterek alapján.
Újdonság lesz, hogy tombolát is rendezünk, amelynek bevétele jótékonysági célokat szolgál majd. A tombolán kisorsolásra kerülő nyereményeket és a felajánlók listáját közzétesszük HAMAROSAN.
Idén szakmai főtámogatónk a Goodwill National a macaron verseny egyik kategóriája tehát a csokoládés macaron lesz.
A zsűri összeállt, fantasztikus szakemberek fogják elbírálni idén a nevezett macaronokat.
A tavaly nagy sikert arató színes macaron párnák idén is kaphatóak lesznek a helyszínen.
Sok új kiállító is debütál idén a Macaron Napon, köztük lesz egy igazi különlegesség: 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült „macaron”-nal érkezik az ÉletKonyha (interjú itt).
A GDF SUEZ Macaron Nap 2014. 2014. március 20-án, 15 órakor kezdődik és 21 óráig tart, helyszíne pedig a Bálna Budapest makett terme lesz (Budapest, Vámház krt. 11-12.)